Sport

2015.06.03. 17:16

Hétről hétre bizonyítanak a Dunaferr tornászai

Dunaújváros - Megállás nélkül versenyeznek mostanában a dunaújvárosi tornászok. Nyári szabadságról szó sem lehet. De májusban és júniusban minden évben ilyen zsúfolt a program ebben a sportágban.

Jankó Árpád

Zsebibaba III. korcsoport. Balról jobbra (zöld-feketében). A csapat: Tóth Tiffani, Makai Lilla, Kovács-Bokor Luca, Mayer Gréta. Második sor (pirosban). B csapat: Fehérvári Nikolett, Horváth Laura, Szabó Laura Anna, Varró Virág, Somogyi Vénusz, Virág Zsófia, Bolya Sára. Harmadik sor, edzők: Joó Gabriella, Török Dániel, Badics Réka

A Magyar Torna Szövetség a hétvégén rendezte meg az igen fiatal tornászoknak a Zsebibaba országos csapatbajnokság első fordulóját, ami egyben ebben a korcsoportban a Budapest-Vidék bajnokságnak is megfelelt. Szőke Nóra edző lányai (2007-2008. születésűek) nyolctagú csapatot alkotva négy szeren (talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát) versenyeztek, és végül a Vidékbajnokságon bronzérmes helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Radványi Eszter, Faragó Bianka, Salamon Krisztina, Szilasi Tímea, Mayer Eszter, Czuczor Ninetta, Gábor Katalin, Törtök Laura.

A 2005-2006-os születésű lányok két csapattal indultak Budapesten. Az A együttes tagjainak Trenka János és Joó Gabriella az edzőjük. Ez a gárda maximális teljesítménnyel első helyen végzett a magyar bajnokság első fordulójában és a Vidékbajnokságon is. Mayer Gréta, Tóth Tiffani, Makai Lilla és Kovács-Bokor Luca alkotta csoport országos szinten is az első helyen áll, még úgy is, hogy egy rontás becsúszott a produkcióba. A B csapat tornászainak edzői: Badics Réka, Török Dániel, Szőke Nóra. Ők a 2006-2007-es születésűek, akiknek ez volt az első versenyük. Értelemszerűen minden szeren új gyakorlatot mutattak be a zsűrinek. Fegyelmezetten, szinte rontás nélkül tornásztak. A Vidékbajnokságban a Dunaferr A csapata mögött a második helyet szerezték meg, a magyar bajnokság első fordulójában pedig a harmadik helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Bolya Sára, Somogyi Vénusz, Varró Virág, Szabó Laura Anna, Horváth Laura, Virág Zsófia, Fehérvári Nikolett. A szép sikert az UTE. a TFSE, a Nagykanizsa, a Szeged és más klub tornászai között érték el a dunaújvárosi lányok.

Ezen a hétvégén is tettre készek a Dunaferr tornászai, mivel a Budapest-Vidék utánpótlás egyéni versenyei következnek serdülő, ifjúsági és kadet korcsoportban. Ez lesz a félév utolsó versenye, amelyre öt tornásszal indul majd a Dunaferr. Egy hét levezetés, egy hét pihenés következik, majd máris folytatódik a felkészülési munka számukra.

Svájcban, Luganóban egy nemzetközi viadalt rendeztek, amelyen hat ország: Oroszország, Románia, Spanyolország, Olaszország, Magyarország és Svájc tornászai vetélkedtek. Dunaújvárost Jakab Noémi képviselte, akinek Trenka János és Joó Gabriella az edzői. A tizennégy éves Noémi az egyéni összetettben a kilencedik helyen végzett a nagyon erős, válogatottakból is álló mezőnyben. Hibátlan, rendezett, jó teljesítményt nyújtott minden gyakorlatában. Róla tudni kell, hogy csak kilenc hónapja tagja a Dunaferr tornászcsapatának. Addig a KSI versenyzője volt. Trenka János a következőket nyilatkozta tanítványáról: Amikor hozzánk került, szinte a semmiről kellett indulni vele. Nagy kedvvel, sokat dolgozik nálunk. Eljutottunk oda, hogy jó eséllyel pályázik a nyári Európai Ifjúsági Olimpián szereplő csapattagságra. Ezen a tbiliszi viadalon még Kovács Zsófia is indul tőlünk. A komoly tornászversenyt július végén rendezik meg, tehát számukra természetesen nem tör ki a vakáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!