Sport

2014.05.15. 17:45

Kovács Zsófia csapata legjobbjaként egyéniben is döntőbe jutott

Kovács Zsófia, a Dunaferr tornásza jelenleg Szófiában az Európa-bajnokságon szerepel. A kezdő fiúk csapata pedig a közelmúltban a fővárosban vett részt első versenyén.

Jankó Árpád

Kovács Zsófia válogatott tornász

A válogatott Kovács Zsófia remekül tornázott első nap a szófiai Eb-n. Százharmincnégy induló között a tizennyolcadik lett. A magyar junior csapat pedig huszonhét nemzet tornászai között a tizedik helyet szerezte meg. A csapat legjobbjaként végzett a gyakorlataival a dunaújvárosi tizennégy éves kislány. Pénteken pedig – mivel Zsófi bejutott az összetett egyéni döntőbe – huszonnégy versenytárs között vetélkedik. Ez az Európa-bajnokság egyben kvalifikációs verseny is, mert innen lehet a legjobbaknak bejutni a kínai (Nandzsing) ifjúsági olimpiára. Sajnos ezen Zsófia még nem indulhat, mivel 2000-ben született, s csak idősebbek vehetnek részt a viadalon. De szerencsére Magyarország Dévai Boglárka révén indulhat.

A dunaújvárosi tornászok balról jobbra: Gábor Milán, Zolta Benjámin Martin, Kis Zsolt, Kiss Milán, Pálosi Gergely Bálint, Dobrovitz Bertalan. Edző: Nyiri Patrik.

A kezdő gyerek kategóriában szerepeltek a hét végén a Dunaferr legényei. A hat-hét évesek fiútornászai a Vidék-bajnokságban a Debrecen mögött második helyet szereztek. Négy szeren, gimnasztikában, talajon, gyűrűn és ugrásban versenyeztek hét csapat között. A dunaújvárosi gyerekek tehát átestek a tűzkeresztségen, első versenyükön. Büszke lehet rájuk edzőjük, Nyiri Patrik, és a helyszínen izguló szülők csoportja is. A Budapest-Vidék verseny anyagát a Szövetség előre meghatározta. Ez a viadal ősszel folytatódik majd a második fordulóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!