Sport

2013.04.02. 16:53

Szombaton a Fehérvár ellen kezd a D. Kohász

Dunaújváros – Nem várt könnyű győzelmet aratott a hétvégén a Kiskunhalas a Dunaújvárosi Kohász otthonában.

Jankó Árpád

A halasi hölgyek a szünetben már 20-9-re is vezettek, ami példátlan! A vége is kellemetlen meglepetés lett, hiszen hat góllal, 32-24-re győztek. Bevallható: nagyon gyengén kézilabdázott pénteken a Kohász.

Erre a teljesítményre mostanában nem is volt példa. És ezt, ha először furcsán hangzik is, tessék elismerésnek venni. Merthogy be kell látni: a dunaújvárosi együttes eddig erőn felül teljesített. Ezzel a játékoskerettel, amelynek nagy része – minden sértés nélkül – (még) nem első osztályú szinten játszó kézilabdázónak mondható, azaz így bekerülni a nyolc közé, igenis sikernek könyvelhető el. Ennek jegyében, nincs okunk pálcát törni a csapat felett. A Kiskunhalas elleni játékot felejtsük el, abban bízva, hogy az még egyszer nem ismétlődik meg a rájátszásban.

Mátéfi Eszter

De lássuk, hogy látja mindezt Mátéfi Eszter, a csapat szakvezetője!

– Rosszak voltak a mérkőzés előtt az előjelek. Négyen betegeskedtek, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella félig-meddig sérülten vállalta a játékot. Ráadásul tévés meccs volt, s úgy gondolom, mindezeket fiatal, rutintalan játékosaim nem tudták feldolgozni. Hiába akartunk, nem ment. Fájó, hogy nem akadt a csapatban egy vezéregyéniség, aki helyettesítette volna Ferlinget. Így pedig nem sikerült a tisztes helytállás sem. Remélhetően egyedi eset volt ez a játék, mert sürgősen változtatni kell. Ki lehet kapni, de emelt fővel kell a pályáról lemenni. Igaz, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc csapat között, ezt remélem szurkolóink értékelik, de nem állhatunk meg. Pozitívumként kell szólnom arról, hogy a fiatalok is lehetőséget kaptak. Ezúttal nemcsak Kemény Dóra, hanem Boldizsár Bianka is játszott. Ez fontos, mert így fejlődnek, és szereznek rutint. Fokozatosan építjük be őket a jövő csapatába – nyilatkozta Mátéfi Eszter.

Ezzel az alapszakasz befejeződött, és már eldőlt, hogy a rájátszás első mérkőzését az ötödik helyen végzett Fehérvárral játssza majd a D. Kohász, mégpedig április 6-án, szombaton 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A rájátszásban a dunaújvárosiak további programja a következő a 5-8. helyezettek csoportjában. Kiskunhalas – D. Kohász április 13. (szombat) 18 óra, D. Kohász – Veszprém Barabás ápr. 20. (szombat) 18 óra, D. Kohász – Kiskunhalas ápr. 24. (szerda) 18.30 óra, Fehérvár – D. Kohász ápr. 28. (vasárnap) 18 óra, Veszprém Barabás – D. Kohász május 8. (szerda) 18.30 óra.

Tehát bőven lesz alkalom arra, hogy a Kohász szurkolói ismét a csapat mellé álljanak, és támogassák kéziseinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!