Sport

2016.09.29. 19:20

A dunaújvárosi női vízilabdázók a Honvéddal kezdik a sorozatot

Dunaújváros - Október első hétvégéjén elrajtol a női OB I-es vízilabda bajnokság, s ismét az aranyéremért száll harcba a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics együttese is. A lányok szombaton 17 órakor itthon debütálnak a Honvéd ellen.

Gallai Péter

Az alapszakasz első részében - a csapatok egy kört játszanak egymással - Mihók Attila együttese az egykoron Európa elitjébe tartozó, sokszoros magyar bajnok, ma más célokért küzdő Honvéd ellen ugrik medencébe.

A dunaújvárosi csapatból senki nem igazolt el a nyári szünet során - ez nagy fegyvertény Fotó: Zsedrovits Enikő

- Női szakágunk még mindig inkább nevelő egyesületnek tekinthető, rengeteg utánpótlás korú játékossal rendelkezünk. Idén, úgy néz ki, hogy sikerült megtartanunk mindenkit, így erősebbek is lehetünk. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a nagyobb klubok elszipkázták a jobb, erősebb, ügyesebb játékosainkat, ami természetesen minden bajnoki szezon elején gyengítette a csapatot, újra fel kellett építenünk magunkat. Mi továbbra is a saját utánpótlásunkban látjuk a megoldást, őket szeretnénk megtartani, velük tervezünk a jövőben és reméljük, hogy általuk egy jó és ütőképes felnőtt csapatot építhetünk majd - nyilatkozta a DUE honlapjának Rottler Antal, a Honvéd mestere.

- A bajnokság nekünk most is főleg a tapasztalatszerzésről szól, az utánpótlásnál remélem, az érmes helyezésekért harcolunk majd, a felnőtt kiírásban a tisztes helytállás lesz a célunk most is. A Dunaújváros ellen stabil védekezést és hatékony támadójátékot várok a lányoktól, ha ezeket sikerül betartani és megvalósítani, akkor elégedett leszek. A találkozó esélyesei azonban nem mi vagyunk, de mindenképp egy jó meccset akarunk játszani a dunaújvárosi lányok ellen - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!