Sport

2014.04.08. 16:00

Szűcs József Európa-bajnok lett Kortrijkban

Dunaújváros - A belgiumi Kortrijkban rendezték meg a múlt héten a JKA karate junior és felnőtt Európa-bajnokságot. A dunaújvárosi Hikari Dojo versenyzője, Szűcs József egy arany- és egy bronzérmet szerzett.

Agárdy Csaba

Múlt hét szerdán az esti órákban Budapestről, autóbusszal indult útnak a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottja Belgiumba, és mintegy tizennyolc órai buszozás után érkezett meg Kortrijk városába. Itt rendezték meg az idei JKA karate junior és felnőtt Európa-bajnokságot. Csütörtökön az érkezés után pihenés és a várossal való rövid ismerekedés volt a program. Pénteken edzés, majd szombaton a verseny töltötte ki az időt.

Húsz nemzet, mintegy 210 versenyzője küzdött meg a helyezésekért az Eb-n. A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában helyet kapott a Makita-Hikari Dojo versenyzője, Szűcs József is. Ő junior egyéni- és junior csapat katában volt érdekelt. Egyéni katában német, szerb, svájci ellenfelén túljutva bejutott a nyolcas elődöntőbe, ahol a második legjobb pontszámmal a döntőbe került. Itt szépen szerepelve, a harmadik helyet szerezte meg.

A junior magyar kata válogatott – Szűcs józsef, Boros Dániel, Tatai Zoltán – , amelyik megnyerte az Eb-t a dobogó tetején

A dunaújvárosi sportolónak nem sok ideje volt az ünneplésre, mert a magyar válogatott junior kata csapatában is dolga volt. Nagyon szépen dolgozott a gárda, a selejtezőből elsőként jutott a döntőbe, ahol végül aranyérmesek lettek, így 2014-ben Európa bajnoki címet szerzett a Szűcs József (Makita-Hikari), Boros Dániel (TTC Yama) és Tatai Zoltán (Kunmadaras) alkotta csapat.

A magyar válogatott szombaton érkezett haza a kontinensviadalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!