Sport

2017.07.06. 17:50

Táborokban gyakorolhattak a fiatalok

A Dunaferr Sportegyesület birkózó-szakosztálya nyári edzőtáborokat szervezett júniusban.

Gallai Péter

Június 19-23-ig Nagykőrösön rendezték meg az idei év második közép-magyarországi regionális táborát, 11 egyesület 71 versenyzőjével és 11 edzőjével. A gyakorlások vezetésével Kiss Károlyt, a Dunaferr SE edzőjét bízta meg a Magyar Birkózó Szövetség. Az első foglalkozást Szőnyi János, a Magyar Birkózó Szövetség korábbi sikerkapitánya (a barceloniai olimpiáról két aranyéremmel tért haza) tartotta, amit a gyerekek nagyon élveztek. Az öt nap alatt a legfontosabb cél az volt, hogy a sportolók csiszolják az eddig elsajátított technikákat, valamint új fogásokat és támadási lehetőségeket tanuljanak meg. A táborban Dunaújvárosból hét versenyző vett részt.

A regionális edzőtáborral párhuzamosan szintén június 19-én kezdődött a kéthetes napközis edzőtábor a Gurics György Birkózó Centrumban, összesen 52 versenyző és 8 edző részvételével. A Honvéd Szondi SE azonos korú versenyzői is itt vendégeskedtek. Az edzéseken a gyerekek sokat gyakoroltak, birkóztak és erősítettek, de jutott idő különböző játékokra és strandolásra is. Mindkét edzőtábor sikeres volt, az edzők és a versenyzők egyaránt hasznos tapasztalatokkal távozhattak.

A nyári programban a július havi pihenő következik, a szinten tartáshoz heti két edzést biztosítanak az edzők. Augusztus elején kezdődik majd a felkészülés az őszi versenyszezonra, a hónap közepén újabb edzőtáborban gyarapíthatják majd a kis birkózók tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!