Sport

2013.04.02. 12:38

Takács Krisztián két aranyérme

Dunaújváros – Pénteken és szombaton rendezték meg a fővárosban az első világbajnoki kvalifikációs úszóversenyt, a Budapest-bajnokságot. A viadalon a teljes hazai élmezőny rajthoz állt.

Gallai Péter

Egyedül a még Amerikában készülő, Hosszú Katinka hiányzott a „névsorolvasásánál”, rajta kívül a válogatott minden tagja elindult a versenyen, köztük a Dunaferr SE két kiválósága, Balog Gábor és Takács Krisztián. Mindketten abban a tudatban úszhattak, hogy már világbajnoki szintidővel rendelkeznek. Végül mindkét dunaújvárosi két-két érmet szerzett, Takács aranyéremből, Balog pedig ezüstből duplázott.

Rajtuk kívül a Dunaferr-DVSI még több pontszerző hellyel gazdagodott. A dunaújvárosiak eredményei. 50 méter férfi mell: 8. Vízkeleti Péter. 50 méter férfi gyors: 1. Takács Krisztián. 100 méter férfi pillangó: 8. Vörös Benjámin. 100 méter férfi hát: 2. Balog Gábor. 100 méter férfi gyors: 1. Takács Krisztián. 200 méter férfi hát: 2. Balog Gábor, 7. Simon Dávid. A versenyen rajthoz állt még a dunaújvárosiak színeiben Füzesy Dávid, Farkas Éva, Balogh Zsolt és Szabó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!