Sport

2013.08.08. 16:52

Takács Krisztián saját osztályzata: 3/4

Dunaújváros - Három számban indult a vizes vb-n a Dunaferr-DVSI gyorsúszója, Takács Krisztián, aki ugyan egyéni csúcsokat ért el Barcelonában, mégsem maradéktalanul elégedett.

A dunaújvárosi olimpikon, aki 2011-ben első magyarként jutott be az ötven gyors döntőjébe, így értékelte szereplését lapunknak:

- Százon nem tudtam továbblépni a középdöntőbe, viszont reggeli csúcsot úsztam, ötven másodperc alatt még sosem tudtam ilyenkor teljesíteni. Jó bemelegítés volt ez a folytatásra, az ötvenre, ahol szintén remekül indult minden, hiszen délelőtt olyan idővel, 22.01 másodperccel jutottam tovább, mint amit az olimpián délután értem el. Ezért joggal voltam optimista a folytatást illetően, hogy ismét ott lehetek a világ legjobb nyolc úszója között, amire képesnek éreztem magamat. Ezzel szemben sikerült egy olyan rajtot produkálnom a középdöntőben, mint a serdülő ob-n tizenöt éve, pár méter után tudtam, semmi esélyem, nem is tudom volt-e valaha ilyen érzésem. A kezem jó másfél másodperccel előbb ért be a vízbe, akkor, amikor még nem voltam fejes pozícióban, túl mélyre is merültem... Mindezek ellenére azt hittem rosszabb időt megyek, de ez nem vigasztal, fontos lett volna a finálé, a lelkem, na meg a szövetségi támogatás miatt is. Szerencsére a döntő a négyszer százas vegyesváltóval összejött, ahol repülőrajtos egyéni csúccsal nyitottam a selejtezőt, majd később még ezen is tudtam faragni, tehát a magam részéről mindent megtettem. Pech, hogy tizenkét századdal maradtunk csak le az ötödik helytől, a győztes amerikaiak kizárása után végül hetedikként zártunk.

Amikor Krisztiánt, Kovács József edző tanítványát érdemjegyes értékelésre kértük, akkor azt mondta, háromnegyedet ad magának, a vb-t és az egész felkészülést nézve:

- A formám remek volt, a munkát elvégeztük, a versenyen mindig tudtam valamit javítani az időmön. Viszont egy szerencsétlen mozdulat tönkretette azt, amiért egy évig dolgoztam, de túltettem magam rajta, aki ismer tudja, nem görcsölök sokat. Most kikapcsolódók, kaptam egy hónap pihenőt, ez lesz nekem a "nyugdíjas" lét, ami alatt nem akarok meghallani egy ébresztőórát sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!