Sport

2015.07.01. 19:04

Takács Krisztián 100-on is vb induló

Győr - Balog Gábor aranyérme után szerdán a Dunaferr SE másik élversenyzője, Takács Krisztián is begyűjtött egy értékes elsőséget az úszók országos bajnokságán.

Gallai Péter

Balog Gáborhoz hasonlóan Győrött edző, de a dunaújvárosi klub színeiben induló Takács Krisztián remekelt 100 méter gyorson, ugyanis a 49.29 másodperces időeredmény az aranyérem megszerzése mellett egyéni csúcsot is jelentett, de ami a legfontosabb: ezzel elérte a kazanyi világbajnoki szintet, azaz az 50 méter gyors mellett ezen a távon is rajthoz állhat az eseményen.

A diadal után így nyilatkozott a dunaújvárosi sprinter: - Feldob ez az eredmény, hiszen én is betegséggel bajlódtam az országos bajnokság előtt, két nap alatt vesztettem négy kilót a súlyomból, infúziót kaptam, hogy valami erőm legyen egyáltalán.

Majd így folytatta: - Az ötven pillangón, ahol második lettem, már éreztem, hogy kezd visszajönni az energia, a váltóban is elég jól ment, most abban is bíztam, hogy esetleg összejön az olimpiai szint is. Ez 48.99 másodpercet jelent, azaz nem vagyok messze tőle, Kazanyban, remélem, meglesz. Mindenesetre annak örülök, hogy ez az időeredmény elég lehet ahhoz, hogy bekerüljek a vegyesváltóba is.

Ami pedig a többi klasszist illeti: három, tizedekkel elbukott ezüstérem után ismét a dobogó tetejére állhatott Cseh László, miután 200 vegyesen megszorítani sem tudták. Női 200 pillangón Jakabos Zsuzsa győzött, de az időeredménye nem elég a vb-indulásra, neki marad a két vegyesúszó-szám Kazanyban.

Mindenképpen meg kell említeni Kenderesi Tamás nevét is, hiszen a tizenkilenc éves fiatalember 200 pillangón elképesztő idővel, élete legjobbjával nyert. Ebben a számban a két vb-induló helyre hárman pályáztak és a jelenlegi állás szerint Biczó Bence lesz az, aki hosszú évek után először marad le egy világversenyről, minthogy Kenderesi mellett Cseh László is megelőzte. Idejük ráadásul egészen fenomenális: máris a második és a harmadik helyre katapultálta őket a világranglistán.

- Óriási verseny volt, amit megint sikerült egy hajszállal megnyerni. Az az igazság, hogy a Gyurta Dani-féle taktikát alkalmaztam, azaz végig vártam türelmesen, aztán az utolsó hosszon robbantottam. Tény, nem olyan jó érzés folyamatosan embereket látni magad előtt, de csak a megfelelő pillanatra kell várni. Ezt most is sikerült elkapni. Nagyon készülök a vb-re - mondta Kenderesi.

Verrasztó Evelyn 50 háton, ha csak két századmásodperccel is, de előbb érte el a falat Joó Sáránál. - Egy-egy ilyen siker jót tesz a lelkemnek, igazából az egész bajnokság arról szól, hogy minél jobban helyrezökkenjek - kommentálta győzelmét Verrasztó Evelyn. Az év eddigi részében nem ment az úszás, de bízom abban, hogy egyre jobb lesz, legalábbis ezen dolgozunk most és fogunk a következő hetekben.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!