Tapasztalatok vasárnap előtt

2016. január 06., 21:43 szerző: Jankó Árpád fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros – A hazai bemutatkozó mérkőzésen a Mosonmagyaróvár együttese volt az ellenfele a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vendégek évek óta a Győri Audi ETO sztárcsapatának a fiókgárdája, vagyis adott esetben innen lehetne felkerülni a győri csapathoz. A fiatal mosonmagyaróvári lányok tehát várják (még nagyon sokáig) a lehetőséget, hogy a sokszoros bajnok felfigyeljen rájuk. Nem valami biztató perspektíva. A dunaújvárosi fiatalok viszont ezen a mérkőzésen is fontos feladatokat kaptak, és együtt kézilabdázhattak a Kohász rutinos, válogatott játékosaival. Két filozófia a csapatépítésre. Az óvári fiatalok a mérkőzés első szakaszában meglepően jól válaszoltak a Kohásztalálataira, és csak a 22. percben sikerült Bulathéknak három góllal elszabadulni (11-8). Már az első játékrészben  sokat cserélt a két csapatedzője. Zdravko Zovkonál ez érthető volt, hiszen vasárnap szintén Dunaújvárosban játszik a csapat EHF Kupa-mérkőzést 16 órakor a Siófok együttesével. Kamper Olívia irányító beállításával elkezdett játszani a Kohász, és nőtt az előny, amihez Triffa remeklései is kellettek a kapuban. A második félidő elején is nagy fölényben játszott a Kohász, hiába védekezett keményen a mosonmagyaróvári fiatal gárda.

Triscsuk Krisztina kötéssel a kezén játszott, de nem kímélte magát – háromszor talált a kapuba Fotó: Zsedrovits Enikő

Különösen Kovács Anna célozta meg pontosan az ellenfél hálóját. Ám a kiütéses győzelem elmaradt, mert lefékezett a dunaújvárosi együttes, a mosonmagyaróváriak pedig nem tisztelték a nagyobb játéktudást. Betörtek a falba, gyors gólokat dobtak, amiknek joggal nagyon örültek. A hazaiak többször érthetetlen megmozdulásaikkal, ziccerek sokaságának kihagyásával, és ismét a puhány védekezéssel flúgos futammá változtatták a játékot. S ezzel rombolták a hazai szurkolók jó kedvét. Ez pedig mindenképpen elgondolkodtató a vasánapi nemzetközi kupamérkőzés előtt. Ez a hullámzó teljesítmény nem lesz elegendő a kupasikerhez. Nyilván ezt a dunaújvárosi járékosok is érzik.

Zdravko Zovko: – Sajnos a második félidőben nagyon sok ziccert kihagytunk. Három napunk van arra, hogy alaposan felkészüljünk a vasárnapi EHF Kupa-mérkőzésre a siófoki csapat ellen. De máris elmondhatom, hogy a Siófok ellen sokkal jobb játékra lesz szükség, mint amit most produkáltunk.

Hlavaty Tamás: – Jól kezdtük a találkozót. Azután többször kerültünk emberhátrányba. A második félidő elején nem sikerült a játékunk,de a hajrában visszajött a mérkőzésbe a fiatal csapatom. Ezzel az eredménnyel elégedett vagyok.

Jankó Árpád

2016. január 06., 21:43 szerző: Jankó Árpád fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...