Sport

2015.11.29. 21:26

Tartalékos Acélbikák

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a MOL Ligában a MAC udapestet fogadták. A vendégek 5-2-re nyertek.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák – MAC Budapest 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)

Dunaújváros 500 néző. Vezette: Németh, Varjú, Abonyi, Kókai.

DAB: Duschek – Smith (1), Rasulov, Peterdi, Ondoga, Vazan 2 – Lencsés, Hruby, Németh P., Busbacher (1), Revák – Pál, Léránt, Magosi, Szepessy B., Mátyásy – Nagy M. Vezetőedző: Lee Gilbert.

MAC: Arany – Tokaji, Olson, Klempa, McDonald (2), Hayes 2 – Quinn 1 (1), Pozsgai (1), Nagy K., Saarenpaa, Szappanos 1 – Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Bödök, Terbócs 1 – Kovács A., Schmál, Egyed. Vezetőedző: Majoross Gergely.

A közelmúltban igazolt szlovák csatár, Michal Vazan (jobbról) szerezte a Dunaújvárosi Acélbikák mindkét gólját Fotó: Zsedrovits Enikő

Rossz előjelekkel várta a találkozót a dunaújvárosi csapat, hiszen a szakvezetés különböző okok miatt öt meghatározó játékosra nem számíthatott.

– Nem vagyunk túlságosan könnyű helyzetben – mondta is a mérkőzés előtt Lee Gilbert. – Egyrészt elment a csapatunk első soros centere, egyben csapatkapitánya, Azari Zsolt,  aki Lengyelországba, a Sanokhoz igazolt. Másrészt rengeteg sérültünk van – Dörök mellett most McCann is kiesett, Szepessy Máté sem egészséges még, Borbás pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem állhat a rendelkezésünkre. Ettől függetlenül csinálnunk kell tovább a dolgunkat, nincs kifogás, kőkeményen kell dolgoznunk, mert a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét.

A MAC nagyon jó erőkből álló csapat, nem véletlenül áll a tabella második helyén, kiemelten fontos lesz, hogy az elejétől a végéig csapatként játsszunk. Lee Gilbert nem a levegőbe beszélt, hiszen a 4. percben Vazan révén az Acélbikák megszerezték a vezetést, igaz, a 17. percben már a vendégeknél volt az előny, de a DAB továbbra is keményen, nagy akarattal jégkorongozott, és a 27. percben Vazan egyenlített: a bedobókörről küldött hatalmas bombát a vendégek kapujába.

Lee Gilbert: – Kemény küzdelem volt, öt játékosunk hiányzott, ráadásul azok, akik eddig a pontjaink nagyrészét szerezték. Két harmadon keresztül tartottuk a lépést.

A másik meccsen: Debrecen – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0, 0-1, 0-0).

A DAB holnap Székesfehérváron játszik a Fehérvár AV19 ellen, a meccs 18 órakor kezdődik, az M4 közvetítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!