Sport

2017.07.25. 16:35

Tartalmas szezont zárt a DLSZ

DUNAÚJVÁROS - Településünk egyik legrégebben alapított sportszövetsége a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, amely már több mint negyvenöt éve biztosít folyamatosan versenyzési lehetőséget az amatőr labdarúgók számára.

Gróf András

Az elmúlt kispályás bajnoki szezont lezáró ünnepélyes díjátadó gálát követően Petrás Gábor főtitkár foglalta össze az évet.

- Összességében elmondhatjuk, hogy tartalmas esztendőt zártunk. Az őszi, tavaszi rendszerben lebonyolított bajnoki esztendőben hét osztályban zajlottak a küzdelmek a Lorántffy iskola és a vidámpark műfüves pályáján. Emellett jelentős esemény volt a tizedik alkalommal megrendezett Old Boys Kupa, az Éjszakai Mikulás Kupa, a Héger Ádám és Ádám Anita Emléktorna, a Farsangi Kupa, a Március 15. Kupa, a városi futsal bajnokság, a Dunaújváros Kupa és a Decathlon Nyári Kupa.

A legrangosabb esemény azonban az országos hírű Carissa Kupa volt, ami a foci mellett a társadalmi összefogásról is szólt. Ez utóbbi torna Dunaújváros sportéletében is jelentős szerepet tölt be. Ezeken kívül számomra különösen fontos esemény, a szövetség egyik zászlóshajójának tekinthető Akarat Ereje Kupa, amely Szatmári Ádámról szól, akinek minden álma a labdarúgás. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendezvényei tulajdonképpen úgy működnek, mint egy nagy család, ahol kortól nemtől függetlenül mindenki részt vehet.

Petrás Gábor főtitkár nyilatkozott lapunknak
Fotó: Zsedrovits Enikő

A hazai rendezésű eseményeken kívül is tevékenykednek?

- A szövetség felvette a kapcsolatot a vajdasági Csantavérrel, s most közösen keressük azokat a formákat, amelyekben együtt tudnánk működni.

Az utóbbi időben sok kritika érte a Lorántffy pálya minőségét.

- Nem mondtunk le a pályaépítési terveinkről, de az országos program kiírásában történt változások átírták a forgatókönyvet, így csúszik a megvalósítás. Ehelyett most azon dolgozunk, hogy a felújítsuk a Lorántffy iskola és a Hild Kollégium már meglévő létesítményeit, ami tulajdonképpen pályatestcserét jelent. A pályákon kívül fontos azok környezetének rendezése is, ennek keretében a Lorántffy küzdőterét megközelítő lépcsősor is megújult.

A szövetség munkatársai társadalmi munkában végzik a tevékenységüket. Kívánják-e bővíteni a kollektívát?

- Az egykori Kohász játékost Lovász Bélát is szeretnénk bevonni a szövetség munkájába, akiről egyébként elneveztük a gólkirálynak járó trófeát.

Hivatalosan is lezárták az elmúlt bajnoki szezont?

- A napokban a DLSZ elnöksége elfogadta a bizottságok elmúlt évi értékelését, valamint a pénzügyi beszámolót. Emellett jóváhagyta a következő év célkitűzését, amelynek egyik jelentős részeként kiemelném a Magyar Labdarúgó Szövetséggel való hatékonyabb együttműködést, az öt plusz egyes futball egységes bajnoki szabályzatának kialakításában, az egységes országos bajnokság kiírásában.

Gondolom, rengetegen hozzájárulnak a sikeres rendezvényekhez.

- Az események lebonyolításában rengeteg segítséget kaptunk, így köszönettel tartozunk Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának, emellett számos helyi vállalkozás is kiemelten támogat minket, több kisebb és nagyobb cég mellett. Mindenkinek hálásak vagyunk, hogy mellénk állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!