Sport

2016.09.05. 19:10

Tartalmas találkozás

Dunaújváros - A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöksége pénteken Dunaújvárosban találkozott, és hozott fontos döntéseket. A találkozó kapcsán a vendéglátó Dunaferr SE ügyvezető elnökével, Mátyás Gáborral beszélgettünk.

Agárdy Csaba

- Hány tagja van a SOSZ-nak?

- A SOSZ-nak fél évvel ezelőtt alig száz egyesületet meghaladó taglétszáma volt, jelenleg már százhatvan tagunk van. A létszám várhatóan a következő időszakban jelentősen emelkedő tendenciát mutat majd.

Dunaújvárosban asport fontos kérdés. Talán nem véletlenül foglal helyet egymás mellett Szepesi Attila, Dunaújváros alpolgármestere, és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, Deutsch Tamás Fotó: Zsedrovits Enikő

- Hány egyesület képviselte magát a dunaújvárosi összejövetelen?

- A szövetségnek tizenegy elnökségi tagja van, ebből kilenc jelent meg a kihelyezett elnökségi ülésen. Részt vettek továbbá a SOSZ iroda munkatársai és a felügyelőbizottság elnöke is.

- A Dunaferrnek milyen szerepe, ereje van ebben a szövetségben?

- A Dunaferr SE a SOSZ megalakulását követően az elsők között lépett be a sportszervezetbe. Perjámosi Sándor korábbi dunaújvárosi ügyvezető elnök tagja volt az elnökségnek. Én 2008-ban lettem a SOSZ elnökségének tagja. A júniusi tisztújító közgyűlésen ismételten beválasztottak az új, csökkentett létszámú elnökségbe. Itt természetesen a Sportegyesületek Országos Szövetségében a tagegyesületek mellett a Dunaferr Sportegyesület érdekeit kiemelten kezelve próbálok hasznos tagja lenni az elnökségnek.

- Mik voltak a legfontosabb napirendi pontok? Milyen lényeges döntések születtek?

- Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét választottuk meg egyhangúlag alelnöknek. Megtárgyaltuk a HISZEK BENNED program munkaanyagát, amelyet várhatóan a következő ülésen fogadunk el végleges formában. A program tartalma szerint a megyei városok és sportegyesületek részére biztosít majd anyagi támogatást pályázatokon keresztül. Szó volt továbbá az SZMSZ frissítéséről, pénzügyi helyzetről, régiók kialakításáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!