Sport

2013.10.29. 15:40

Üstökös Kupa: felmérésnek is megfelelt a bajnokságok előtt

Dunaújváros - Az idei utánpótlásnak rendezett kézilabda tornát, az Üstökös Kupát a szokásos kiemelkedő szakértelemmel, rutinnal rendezte a meg a dunaújvárosi stáb.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi sportiskola U 9-es bronzérmes csapata. Guggolnak (balról jobbra): Vasánszki Noel, Bodnár Bence, Turcsány  Gergő, Szilágyi Dominik, Bodnár Bálint, Takács Ádám. Álló sor: Bencsik Ákos, Dózsa Richárd, Zuniga Ádám, Nógrádi Sándor (edző), Szalai Zsolt, Priskin András  (Fotó: Ady Géza)

Nem véletlen, hogy ezért is jönnek el különböző helyekről évről évre Dunaújvárosba az edzők, és hozzák el a csapataikat a tornára. A rendezők vezetője, Takács Józsefné szívéről is nagy kő esett le a vasárnap esti záráskor. Egyébként az ő csapata, az U 14-es gárda második helyen végzett az elvesztett Kecskemét elleni döntő után.

- Úgy gondolom, most is jól vizsgáztunk vendégeink előtt. Három nap alatt nem akadt komoly probléma. A kisebb gondokat pedig hamar megoldottuk. Nekünk nagy örömet jelentett, hogy ismét jó visszajelzéseket és köszönetet kaptunk, s máris sok szakvezető bejelentette: jövőre is eljönnek az Üstökös Kupára. Valóban mindenki tudta a feladatát, és azt gyorsan, hibátlanul el is végezte. Ha a szakmai minősítést elvégezzük, akkor elmondhatjuk, hogy zömében nagyon jó mérkőzéseket láthatott a közönség. Persze voltak gyengébb meccsek is. Az is figyelemre méltó volt, hogy láthattunk sok tehetséget. Élve a kedvező lehetőséggel edzőkollégáimmal együtt őket fel is jegyeztük a noteszunkba. Ki tudja, hátha rövidesen a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia tagjai lesznek.

S hogy még egy kimagasló szakember véleményét is közöljük megerősítve a dunaújvárosi főrendező szavait, álljon itt Szarka Éva, egykori kiváló kézilabdázó, jelenleg a Ferencváros U 13-as csapata edzőjének véleménye.

- Nagyon szeretünk minden évben Dunaújvárosba jönni. Fantasztikus itt a hangulat, és szeretnénk a Fradi és a Kohász közti jó barátságot az Üstökös Kupán is ápolni. A gyerekeink remekül érezték magukat, ráadásul nyertünk is. Tehát ez az utánpótlás torna nagyon hasznos állomás volt most is a csapatunk évi munkájában. Nagyon jó ellenfelekkel játszhattunk.

A dunaújvárosi fiú-lány Üstökös Kupa dobogós helyezettjei. Lányok. U 14: 1. Kecskemét, 2. Dunaújvárosi Akadémia, 3. Szigetszentmiklós. U 13: 1. FTC, 2. Győri ETO, 3. Pénzügyőr Spartacus. U 12: 1. FTC, 2. Dunaújvárosi Akadémia, 3. Fehérvár KC. U 11: 1. Győri ETO, 2. FTC, 3. Fehérvár KC. (8. Dunaújvárosi Városi Sportiskola, 9. DAC).U 10: 1. Győri ETO, 2. Szeged KKSE, 3. FTC. (6. Dunaújvárosi Városi Sportiskola). U 9: 1. Kozármisleny, 2. OKSI, 3. Szigetszentmiklós. U 8: 1. Fehérvár KC, 2. Kozármisleny, 3. Szigetszentmiklós, (5. DVSI). Fiúk. U 10: 1. Éles Kézisuli, 2. Tata, 3. OKSI. U 9: 1. Éles Kézisuli, 2. Törökszentmiklós, 3. Dunaújvárosi Városi Sportiskola.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!