Sport

2016.03.06. 15:59

Iskolájuknak is szereztek dicsőséget a dunaújvárosi tornászok

Dunaújváros - Február utolsó napjaiban rendezték meg Budapesten az országos diákolimpia döntőjét torna sportágban. Diákolimpiáról van szó, tehát a tornászok ezúttal az iskolájuknak is szereztek dicsőséget.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi tornászok legtöbbje a Vasvári Pál Általános Iskola színeiben versenyzett.

A fiúk mezőnyében a dunaújvárosiak két korcsoportban indítottak csapatot. Az első korcsoport csapatának névsora: Pálfi Gábor, Chlebovits Bence, Balogh Máté, Fövenyi Bence. Ez a csapat hat együttes között lett első. Talajon, ugrásba és gimnasztikában versenyeztek. Egyéniben Pálfi G. első helyen, Chlebovits B. második helyen végzett.

A második korcsoport fiúcsapata: Gábor Milán, Zolta Benjámin, Hoffmann Vajk, Bak Róbert, Kiss Milán Farkas Dorián. Hat együttes között ők is az első helyen végeztek. Egyéniben Gábor Milán szerzett aranyérmet. Zolta Benjámin pedig negyedik lett. Talajon, gyűrűn, ugrásban és gimnasztikában versenyeztek. A fiúk edzői: Wágner Dajána és Nyiri Patrik voltak.

A lányok már több korosztályban is szerepeltek. Az alsó tagozatosok első korcsoportban képviselték a Vasvári iskolát. Török Laura, Faragó Bianka, Gábor Kata, Horváth Laura, Bolya Sára, Virág Zsófi összeállításban a csapatversenyt megnyerték. Egyéni összetettben holtversenyben második lett Bolya Sára Virág Zsófival. Talajon és ugrásban versenyeztek.

Nevek (balról jobbra): Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Makovits Mirtill, Jakab Noémi, Kovács Zsófia, Balogh Kíra

A második korcsoport tornászai már gerendán is bemutatták tudásukat. A csapat tagjai voltak: Makai Lilla, Mayer Gréta, Fehérvári Nikolett, Kovács-Bokor Luca, Somogyi Vénusz, Varró Virág. Ez az öt lány is első lett a csapatversenyben. Egyéni összetettben Mayer Gréta szerzett aranyérmet, Makai Lilla pedig harmadik lett. Holtversenyben negyedik helyen végzett Somogyi Vénusz és Kovács-Bokor Luca.

A felső tagozatosok III. és IV. korcsoportjában csak egyéni versenyzők indultak. A Vasvárit képviselték: Jakab Noémi (8.o.) összetettben harmadik lett. Szerenkéntiben pedig talajon az első, gerendán a harmadik helyen végzett. A Móricz iskola tanulója Makovits Mirtill (5.o.) összetett negyedik helyet szerzett. Korláton harmadik, gerendán negyedik lett. A vasváris Halász Dóra Szimonetta összetett hatodik helye mellé ugrásban, gerendán negyedik, talajon ötödik helyet szerzett,

A Széchenyi gimnázium tanulója, Miklós Dorina hatodik lett. Ugrásban és talajon ötödik helyet szerzett (Ez utóbbit és az összetett eredményt Szimonettával holtversenyben.) A középiskolások V.-VI. korcsoporttjában a Rdast képviselte Kovács Zsófia, aki összetettben és mind a négy szeren diákolimpiai bajnok lett. Balogh Kíra összetettben negyedik lett. Ugyancsak negyedik lett ugrásban, talajon, korláton és gerendán. A diákolimpiai döntőben taroltak a dunaújvárosiak. Eredményeikkel dicsőséget,elismerést szereztek iskolájuknak, a Dunaferr Sportegyesületnek, vagyis a dunaújvárosi tornasportban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!