Tengernyi plüssjáték - Az Acélbikák többzsáknyi meglepetéssel érkeztek

2016. december 14., 19:45 szerző: Gallai Péter
komment
Dunaújváros - A szurkolók jóvoltából jelentős mennyiségű plüssfigurával érkezett meg a Dunaújvárosi Acélbikák együttese tegnap délután a helyi kórház gyermekosztályára.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A DAB idén sem feledkezett meg a jótékonyságról, így a Fehérvári Titánok elleni, múlt hét pénteki meccsre hirdették meg a Dobj egy macit! elnevezésű akciót. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy szerdán délután a játékosok és edzők jelentős mennyiségű plüssállattal érkeztek a kórház gyermekosztályára, Lee Gilbert vezetőedző és Strenk Hunor edző vezetésével.

A gyerekek szinte ki sem látszottak a rengeteg plüssállat közül, mögöttük a csapat egy része, akik ennél jóval több ajándékkal érkeztek, így jutott más osztályokra a felajánlásból

„Úristen mennyi ajándék” - kiáltott fel lelkesen az egyik kis beteg, amikor az Acélbikák elkezdték kipakolni a meglepetéseket. Dr. László Erzsébet megbízott osztályvezető a gyermekek és kollégái nevében is hálásan köszönte a sok-sok ajándékot, aminek bizony nagy hasznát veszik a mindennapi munka során.

Az egyik kis beteg egy nagy mackóval, akinek mosolyt csaltak az arcára a külsőre esetleg marcona, ám belül érző szívű jégkorongozók
Fotó: Ady Géza

- Mindig nagyon megható érzés, amikor ennyi ajándékkal halmoznak el minket. Mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátás keretében vigaszmeglepetést kapnak a kicsik, ami egy jó motivációs lehetőség. A vizsgálatok, kezelések végén - amiktől félnek - ugyanis mindig választhatnak, és hazavihetnek egy ajándékot - mondta. Strenk Hunor hozzátette, úgy gondolják, egy profi sportcsapatnak ilyen szerepet is fel kell vállalnia. Ezért ezt az akciót fontos hagyománynak tartják, amit a későbbiekben is folytatni kívánnak. Jó volt látni a gyermekek arcán az örömöt.

Gallai Péter

2016. december 14., 19:45 szerző: Gallai Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...