Sport

2015.09.01. 12:09

Hajtai Vanesszának tetszett a Kohász

Dunaújváros - A jövő emberének nevezik Hajtai Vanesszát, aki balszélsőként került a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatába. Húsz éves, nemsokára ünnepli születésnapját.

Jankó Árpád

A Győri Audi ETO ifjúsági, majd junior csapatától került junior válogatottként a Veszprém-Barabás csapatába, legutóbb pedig a győri egyessület fiókcsapatában, Mosonmagyaróváron kézilabdázott.

- Fiatalabb koromban tulajdonképpen unalmamban időnként kijártam a balatonfüredi fiúk kézilabda-mérkőzéseire. Majd a Veszprém Kézisuliban kötöttem ki. Mivel szerettem volna továbblépni, Győrbe mentem, ahol tehetségesnek tartottak, és leigazoltak. A hetedik osztályt már ott, kollégiumban kezdtem el.

A Kohász fiatal játékosa a góllövésen kívül a védekezésnél is bízik a sikeres megoldásokban
Fotó: Ady Géza

- Korán elkerült az otthontól, a mostani váltás már könnyebb volt?

- Egyik sem könnyű. Nem szeretek sokat változtatni a helyzetemen. Nem vagyok egy vándorló típus. De most úgy éreztem, el kell jönnöm Dunaújvárosba, mert a kézilabdázásban komolyan szeretnék fejlődést elérni, és ehhez más közösség, más szakmai munka szükséges. Erre a váltásra senki nem beszélt rá, én győztem meg erről magamat. Mivel Mosonmagyaróváron sok minden megváltozott, így könnyebb volt a váltás.

- Miért pont a Dunaújvárosi Kohászt választotta?

- Sokszor játszottam a Kohász ellen, és tetszett a dunaújvárosi csapat akaratossága, makacssága, küzdeni tudása. Különösen a Kohász öt-egyes védekezésére figyeltem fel. No és persze szerettem volna olyan kiváló játékosokkal egy csapatban kézilabdázni, mint Bulath Anita, Takács Dusmáta, Triscsuk Krisztina. Mátéfi Eszter, a csapat szakvezetője és én is azért dolgozunk, hogy Vincze Melindát tehermentesítsük a zavaró poszton. Én fogom majd ebben a feladatban helyettesíteni.

- Két hónapja már itt él, dolgozik Dunaújvárosban. Hogy érzi magát?

- Nagyszerű felkészülésen vagyok túl, és érzem a játékomban, hogy ez alatt az idő alatt is sokat fejlődtem védekezésben, támadásban egyaránt. Kemény munka volt, de voltak csapatépítő programok, ismerkedés is. A Kohász régi játékosaitól rengeteg segítséget kaptam, sokat lehet tanulni tőlük.

- Komoly munkabírásáról, fegyelmezettségéről, tehetségéről már hallottunk, mégis mit vár a dunaújvárosi szerepléstől?

- Számomra egyetlen cél, hogy minél többet játsszak a csapatban. A csapatot pedig feltétlenül az első négybe várom. Ez a keret nagyon jó közösség. Tehetséges emberek alkotják. Sokra lesz képes ebben az évben is a Kohász. Azt várom, hogy már a mai, Budaörs elleni hazai találkozóra is nagyon sokan kijönnek. Természetesen a szüleim is itt lesznek Balatonfüredről.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!