Sport

2017.04.28. 17:35

Tizedik hely az Eb-n

GYŐR A magyar-szlovák közös rendezésű U19-es röplabda Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján az olasz válogatott csapattól szenvedett vereséget a magyar együttes, így a csoportjában az ötödik helyen végzett, összességében pedig a tizedik helyen zárta a sorozatot.

Gróf András

Magyarország - Olaszország

0:3 (-16, -15, -19)

Győr, 100 néző. Vezette: Grabovsky (cseh), Hoger (szlovák).

Magyarország: Kiss M., Flachner, Pesti, Horváth K., Szabó M., Csizmadia, Farkas R. (liberó). Csere: Fülöp, Szabó Bence, Móró, Szabó Barna, Lukács. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

Olaszország: Lavia, Gargiulo, Cantagalli, Gardini, Cortesia, Maccabruni, Federici (liberó). Csere: Sperotto, Recine, Panciocco, Bussolari. Szövetségi kapitány: Mario Barbiero.

Móró Ákos három pontot szerzett az olaszok ellen Fotó: cev.lu

Tomanóczy Tibor: - Sajnos meg sem közelítettük az oroszok ellen nyújtott teljesítményünket. Akartak a fiúk, harcoltak, de a játék minősége ezúttal elmaradt a vártaktól. Maga az Eb elérte a célját, hiszen hangsúlyoztam már az elején, hogy ez a torna nekünk a tanulást szolgálja. Nyertünk mérkőzést is, kicsit az első, belgák elleni meccset sajnálom, a bolgárok mellett őket is legyőzhettük volna. Összességében gratulálok a fiúknak.

A győri csoport utolsó fordulójának másik két eredménye: Oroszország - Bulgária 3:0, Lengyelország - Belgium 3:1.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 14 pont, 2. Olaszország 10 pont, 3. Lengyelország 10 pont, 4. Belgium 7 pont, 5. Magyarország 2 pont, 6. Bulgária 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!