Sport

2013.10.15. 19:10

Tizenhárom érmet szerzett a Hikari Dojo

Október 5-én, szombaton Táplánszentkereszten rendezték meg az Atarishii Kupa elnevezésű karate-versenyt. Tizennyolc egyesület százhuszonnyolc sportolója nevezett.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi Hikari Dojo karatékái is indultak a viadalon, akiket a szülők segítettek eljuttatni a helyszínre. A verseny jó felkészülési lehetőség volt, mivel a szokásosnál kisebb volt a mezőny, így nagyobb tét nélkül lehetett kísérletezni. Ennek ellenére a Makita-Hikari Dojo versenyzői három-négy első helyet szalasztottak el. A kupán Németh Kitti versenybíróként vett részt. A főbírói tisztet, rendezőségi és szövetségi felkérésre a Hikari edzője, Schneider László látta el.

Schneider László, a Hikari edzője-vezetője, így értékelte a látottakat: - Változtatni kell, ami nagyon egyszerű, csak oda kell tennie magát mindenkinek, és pontosan kell alkalmazni az edzéseken tanultakat. Kicsit álmos volt a csapat. Erre egy mentség lehet, hogy a május végi versenyek zárása után ez volt mindenkinek az első erőfelmérője, leszámítva a liverpooli Európa-bajnokságon szerepelt két versenyzőt. Természetesen megfelelő türelemmel és akarattal végzett folyamatos munkával kell tovább haladni előre.

A dunaújvárosi versenyzők és az őket mindenben segítő és mindenhová elkísérő szülők (Fotó: amatőr felvétel)

A Hikari eredményei: II. korcsoport haladó fiú kumite: 2. Miskovicz Máté. III. kcs. utánpótlás fiú kata: 4. Molnár Bálint. III. kcs. utánpótlás fiú kumite: 3. Molnár Bálint. III. kcs. haladó lány kumite: 2. Kovács Antónia. III. kcs. haladó fiú kumite, 3. Tardi Marcell Bálint. IV. kcs. haladó fiú kata: 2. Szlávik Bence. IV. kcs. haladó fiú kumite: 2. Kovács Máté, 3. Szlávik Bence. V. kcs. fiú kata: 2. Vajai Viktor. Kadet fiú kata: 3. Kovács Bence. Kadet fiú kumite: 2. Kovács Bence. Junior fiú kata: 1. Szűcs József, 4. Kovács Bence. Junior fiú kumite: 2. Kovács Bence. Felnőtt férfi kata: 3. Szűcs József. Felnőtt férfi kumite: 3. Juhász János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!