Sport

2015.05.01. 16:08

Gumiasztal: 12 dobogós helyezés

Dunaújváros - Nemcsak a hagyományos tornát űző dunaferres versenyzők szerepeltek a közelmúltban sikeresen, hanem a gumiasztalosok is. Április 25-én Veszprémben ugrottak magasra és szép mozdulattal a dunaújvárosiak.

Jankó Árpád

Ez a viadal a sportág diákolimpiai döntője volt. Aki számba jöhet a magyar mezőnyben, az mind versenyzett Veszprémben. Tizenkét város gumiasztalosa képviselte ebben a műfajban iskoláját. Mintegy harminc iskoláról van szó. A két nagyon erős budapesti klubhoz UTE, Pattanj SE tartozó iskolai csapatok is megmérettették magukat Veszprémben. A dunaújvárosi csapat tizenhét versenyzővel vett részt a döntőn. A és B kategóriában rendezték meg a versenyt, összesen hat korcsoportban. A első, a második és az ötödik-hatodik kategóriában az A és B csoportot összevonták. A lényeg azonban végül is az volt, hogy a Dunaferr gumiasztalosai kiválóan teljesítettek. Tizenkét dobogós helyezést szereztek. Ezen kívül még öt negyedik helyet is kiharcoltak maguknak a dunaújvárosiak.

Varró Máté Veszprém után szintén a Dunaferr Kupára készül
Fotó: Zsedrovits Enikő

Lássuk az eredményeket részletesen! A négy aranyérem tulajdonosai: Matucza Csaba (I.-II. kat.), akinek ez volt az első versenye. Máthé Dominik (IV.) az elvárt eredményt hozta. Erős gyakorlattal és szép kivitellel érdemelte ki az első helyet Vincze Ákos és Rozs Viktória is (V.-VI. korcsoport)..

Ezüstérmet nyertek a következők: Széphegyi Hanna, aki remek eredménnyel mutatkozott be első versenyén (I.-II. kcs.). Weisz Lilla és Weisz Heather is sikeresen szerepelt. Mindhármuk a B kategóriához tartoztak. Rontás nélkül mutatta be gyakorlatát Balogh Patrik és Szántó Anna.

Hárman szereztek bronzérmet. Első versenyén mutatkozott be harmadik hellyel Horváth Bianka és Verasztó Zoltán. Szintén harmadik lett sérülése után Vincze Áron, ami kimondottan dicséretes eredmény. A tizenkét dobogós, érmes helyezés pedig a klubok közül a Dunaferr gumiasztalosait az első helyre juttatta. De soroljuk fel a negyedik helyezetteket is, mert megérdemlik. Mester Letti, Baumühlner Alexandra, Tóth Eszter és Varró Máté is helytállt. És végül említsük meg azokat az iskolákat, amelyeket a dunaújvárosi tornászok képviseltek. Vasvári, Móricz, Petőfi, Dózsa és két középiskola: Rosti, Bánki. Halász Tibor edző nagyszerű munkát végzett, s méltán lehet büszke tanítványaira.

A rendkívül látványos, érdekes gumiasztalos tornára kíváncsiak május 23-án a Dunaferr Kupán városunkban is megcsodálhatják a levegőben úszó tornászok mozdulatait. Előre láthatóan kilenc klub fogadta el a dunaújvárosiak meghívását, az színvonalas, komoly viadalra van kilátás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!