Sport

2013.05.12. 20:38

Tizennyolc magyar érem a kajak-kenu Vk-n

Szeged - Negyvenegy ország nyolcszáz kajak-kenu versenyzője vett részt a Világkupa első, szegedi állomásán. A péntektől vasárnapig tartó viadalon összesen tizennyolc magyar érem született.

Gallai Péter

A hatvanöt tagú hazai válogatottban két Dunaferr SE kenus, Devecseri Ádám és Vass András is helyet kapott, de rajtuk kívül több egykori dunaújvárosi sportoló is rajthoz állt. Devecseriék C-4 1000 méteren térdeltek hajóba, Nagy Péter és Androkity Marcell társaságában. A kvartett végül a harmadik helyen végzett futamában, a másik magyar egység és az orosz válogatott mögött.

Az ezüstérmes hajóban szerepelt Sáfrán Mihály, aki év elején távozott a Dunaferrtől. De nem maradtunk dunaújvárosi érdekeltségű aranyérem nélkül, Kárász Anna és Vad Ninetta olimpiai számban, K-2 500 méteren diadalmaskodott. Előbbi dunaújvárosi születésű és ott is nevelkedett, egyetemi tanulmányai miatt igazolt át Szegedre.
-Nagyon egymásra találtunk Ninettával, akinek robbanékonysága jót tesz a hajónak – vélekedett Anna szereplésükről, aki bízik benne, hogy a válogatón is tudnak majd meglepetést szerezni.

Takács Kincső (b) és Lakatos Zsanett, miután megnyerte a női C2 500 méteres verseny döntőjét Szegeden, a kajak-kenu Világkupa-versenyen 2013. május 12-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ami pedig a szombati, további magyar aranyérmeseket illeti: férfi K-2 1000 méteren a Londonban olimpiai aranyat szerző Dombi Rudolf és Kökény Roland ezúttal sem talált legyőzőre. C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó végzett az első helyen. Női K-2 1000 méteren Hagymási Réka és Horváth Alexandra nyakába került a legfényesebb medál. K-1 500 méteren pedig immár szerb színekben az a Ruzicic-Benedek Dalma győzött, aki magyarként éveken keresztül a Dunaferr SE-t erősitette.

Vasárnap C-2 500 méteren Takács Kincső és Lakatos Zsanett állhatott fel a dobogó tetejére, csakúgy, mint C-1 5000 méteren Vajda Attila. A rutinos és fiatal versenyzőkből összeállított magyar csapat összességében hat arany-, nyolc ezüst- és négy bronzérmet szerzett a Világkupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!