Sport

2013.03.22. 15:09

Több érem is jutott a vasváris gyerekeknek

Dunaújváros - Budapesten a Testnevelési Főiskola csarnokában rendeztek atlétikai versenyt általános iskolások számára. A viadalon részt vett a Vasvári Pál iskola is.

Agárdy Csaba

A Vasvári két korosztályban indult. A III. korcsoportban (2000-2001-es születésűek) Nedesoczki Gréta távolugrásban második lett 471centiméteres eredménnyel. Endrész Klaudia  pedig harmadik lett 460 centiméterrel. Ugyanő a 60 méteres síkfutásban ezüstérmes lett, míg Nedesoczki harmadikként végzett. Szabó Bence távolugrásban a harmadik, Nagy Milán pedig az ötödik legjobb eredményt érte el. A II. korcsoportban (2002-2003-ban születettek) Mikler Krisztián távolugrásban a dobogó harmadik fokára állhatott (430 cm), 60 méteren negyedik lett. A IV. korcsoportnak nem rendeztek versenyt,  Tóth Gergely távolugrásban versenyen kívül egyéni csúcsot ugrott 541 centiméterrel. A csapat edzője Pappné Házi Éva.

Érdekesség, hogy a viadalt megtisztelte jelenlétével a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós és az egykori világklasszis, Szalma László is, aki a mai napig  magyar csúcstartó távolugrásban.  1985-ben ért  el a 830 centimétert. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudomány Kar egyetemi docense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!