Sport

2015.05.22. 20:17

OTP Bank Liga NB I labdarúgás - A gólhelyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez a DPASE

Dunaújváros - Május 22-én este a 2014/2015. évi OTP Bank Liga NB I utolsó hazai mérkőzését játszotta a Dunaújváros PASE. A huszonkilencedik forduló nyitómérkőzésén a DVSC-Teva együttese volt az ellenfél.

Gróf András

Dunaújváros PASE –DVSC-Teva 0-0

Dunaújváros Stadion, 1200 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Erős, Farkas).

Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám, Vaskó, Szekeres (Farkas V. a 46. p.), Hidvégi – Petneházi – Böőr, Nikházi, Jakab, Csehi (Thiago az 59. p.) – Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

DVSC-Teva: Verpecz – Nagy Z., Máthé, Mészáros, Korhut – Jovanovics (Mihelic a 24. p., helyette Ferenczi a 88. p.), Varga, Szakály, Bódi – Kulcsár (Szécsi a 66. p.), Balogh. Vezetőedző: Kondás Elemér.

A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztek a napokban elhunyt Jung Józsefre, aki hosszú évekig utánpótlás edzőként dolgozott Dunaújvárosban. A kezdőrúgást a Dunaújvárosi Kohász egykori labdarúgója, Nagy II János végezte el. Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes. A nyolcadik percben egy szép jobb oldali támadás végén Nikházi került helyzetbe, de tíz méterről leadott lapos lövését Verpecz szögletre ütötte. Az első negyedóra végén Jakab tört be a tizenhatoson belülre, de lövését blokkolták a védők. A tizenhetedik percben Böőr lefejelt labdáját Eppel a hálóba lőtte, de az asszisztens lest intet, így a játékvezető nem adta meg a gólt. A debreceniek a huszonötödik percben egy távoli lövéssel veszélyeztettek először.

A harmincnyolcadik percben Villám huszonöt méteres bombáját ütötte ki a vendégek kapusa. A szünet után is a hazaiak játszottak veszélyesebben. Böőr jobb oldali beadása az egyik vendégvédő kezére pattan, azonban Szabó Zsolt játékvezető nem észlelte az esetet. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de a hajrában a hazai együttes dominált. Tíz perccel a befejezés előtt Nikházi tizennégy méteres lövését Verpecz bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől. Egy perccel később Mészárosról Eppel elé pattant a labda, aki tíz méterről a bal oldali kapufára lőtt. A hátralévő percekben küzdöttek a hazaiak, de a győztes találatot nem tudták megszerezni. Az újvárosi gárda ezen a találkozón is a kihagyta a legnagyobb lehetőségeket is.

A dunaújvárosiak piros mezes támadója, Eppel Márton hagyta ki az összecsapás legnagyobb helyzetét a mérkőzés hajrájában. Fotó: www.dpase.hu

Artner Tamás: – Kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, és a játékunkban végig benne volt a gólveszély. A végjátékban nem tudtunk koncentrálni.

Kondás Elemér: – Nyerni jöttünk, de a kapu előtti passzok nem sikerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!