Sport

2014.09.19. 14:54

Tollasban is kezdés

Dunaújváros – A nyári szünetet követően a tollaslabda sportágban is megkezdődtek az új versenysorozatok, bajnokságok.

Jankó Árpád

Logikus, hogy a sportágat képviselő dunaújvárosi egyesület, a Danubius is munkába állt. Ez a kezdés természetesen a nyári iskolai szünetet követően már az új tanév beindulásával van kapcsolatban. Az ősz első rangos viadala még nem az utánpótlás korosztályainak vetélkedésével indult. Szeptember második hétvégéjén a dunaújvárosi felnőtt tollaslabdások évadnyitó Országos Felnőtt Ranglista Versenyen vettek részt „A", „C" és „D"kategóriában. A versenyen Tóth Réka, Varga Gabriella, Fekete Gabriella, Mészáros Attila, Jakab János, Piliszky András és Tóth Tamás versenyző lépett pályára.

Összesen négy érmet sikerült szerezniük a dunaújvárosiaknak a Vízmű-Kupa versenyen, amit Budapesten a Hódos Tamás tollaslabda-csarnokban tíz tollaslabdapályán rendeztek meg. A „D" kategóriás férfipárosban Tóth Tamás és Mészáros Attila bronzérmes lett. Fekete Gabriella „D" női egyéniben is bronzérmet szerzett. Piliszky András „A" vegyes párosban ezüstérmes lett és „A" férfipárosban bronzérmet harcolt ki.

Újabb versenyt rendez a dunaújvárosi egyesület. Szeptember 21-én a Dunaújváros Sportcsarnok röplabda termében a Danubius KSE versenye lesz az országos utánpótlás ranglista viadal, amelyen igazolt versenyzők indulhatnak U11-U15-U19-es kategóriában. A dunaújvárosi színeket tizenhat sportoló fogja képviselni. Már látni az előzetes nevezésekből, hogy minden jelentős utánpótlásklub: Debrecen, Budapest, Pécs képviseltetni fogja magát. A verseny reggel 9 órától este 8 óráig zajlik, a sportrendezvényre a belépés ingyenes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!