Sport

2015.03.18. 20:19

Tollaslabda: Döntő Győrben

Dunaújváros – A Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya különleges rendezvényt tartott az elmúlt hétvégén.

Jankó Árpád

A Dunaújváros Sportcsarnokban szülőkkel közös nyílt edzést és tehetséggondozó programot rendezett az egyesület az utánpótláskorú igazolt versenyzők számára. A gyakorláson kívül az ötletből fakadóan ez az együttlét feltöltődést jelentett a fiatalok számára.

Március 14-én Seregélyesen rendeztek hét tollaslabdapályán megyei amatőr tollaslabda-versenyt. A Danubius KSE csapata a következő volt: Horváth Nóra, Katona Balaázs, Zuniga Ádám, Csomor Péter, Csomor-Németh Lili, Szalontai Szven, Dobrovitz Barabás Zoltán, Szalontai Gábor. Egyéni és páros versenyszámban is szerepeltek. Csomor Péter „B" kategóriában versenyzett. Csomor-Németh Lili „C" kategóriában fiúkkal együtt versenyezve két mérkőzést is megnyert. A „D" kategóriában Zuniga Ádám győzött. Horváth Nóra a második, Katona Balázs a harmadik helyen végzett. A „C" kategória egyéni versenyszámát Dobrovitz Barabás Zoltán nyerte meg, és Szalontai Szvennel a páros „C" aranyérmét is megszerezte.

A seregélyesi verseny remek felkészülést is jelentett. Ugyanis március 20-23-án Győrben rendezik meg a tollaslabdázók diákolimpiájának országos döntőjét. Tizenhat pályán négyszázötven tollaslabdázó indul a döntőben. Szinte valamennyi dunaújvárosi iskolából szerepel majd versenyző, de a Gárdonyi Általános Iskola tanulói lesznek a legnagyobb létszámban az utazó csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!