Sport

2013.12.12. 23:53

Szép hazai évzárásra készül a Dunaferr

Dunaújváros – A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói az első osztályú bajnokság alapszakaszában vasárnap 16 órakor a Szolnoki Főiskola RKSI gárdáját fogadják.

Gróf András

Az idei esztendő utolsó hazai meccsén az újvárosi együttes az esélyes, hiszen az alapszakasz elején Szolnokon is nyertek 3-1-re. Igaz, a 2012/2013-as Magyar Kupa párharcban elbukott a mostani ellenféllel szemben a Dunaferr. A klub vezetőedzője, Tomanóczy Tibor egy kicsit tart is az összecsapástól.– A két csapat az utóbbi években rendre kiélezett mérkőzéseket játszott egymással.

Tavaly kivertek minket a kupából, de a bajnokságban a négy közé kerülésért vívott páros csatában mi diadalmaskodtunk. Valószínű, hogy a szolnokiak vissza akarnak vágni az első fordulóban hazai pályán elszenvedett vereségért. Nekünk azonban higgadtan, türelmesen kell játszanunk, nem szabad fejjel rohanni a falnak. A mérkőzés kezdetétől fogva bízni kell önmagunkban, és igazi csapatként kell küzdenünk, mint tettük azt a Dág elleni legutóbbi hazai meccsen. Amennyiben ezekre az aprónak tűnő dolgokra odafigyelünk, nem lehet probléma a három pont megszerzése. A felnőttek mérkőzése után lépnek pályára az ifjúsági együttesek. Az újvárosiaknak van mit törleszteniük, hiszen Szolnokon legutóbb kikaptak.

A Dunaferr serdülő gárdája pedig Dágra utazik, ahol Országos Serdülő Bajnoki fordulót rendeznek. A szakosztállyal kapcsolatos hír, hogy a Magyar Röplabda Szövetség szerint Gebhardt Norbert lett a tavalyi év legjobb utánpótlás játékosa, míg Tomanóczy Tibor az év legjobb utánpótlás edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!