Sport

2017.03.22. 20:35

Másodedzőként segít a felnőttek röplabda-válogatottjánál Tomanóczy Tibor

Dunaújváros - Újabb megtisztelő feladatot kapott a Dunaferr Sportegyesület NB I-es röplabdacsapatának vezetőedzője, Tomanóczy Tibor, aki a jövőben az ifjúsági válogatott mellett a felnőttválogatottnál másodedzőként segíti a közelmúltban kinevezett Juan Manuel Barrial munkáját.

Gróf András

A kinevezés véglegesítését követően kérdeztük az embert próbáló feladatról a dunaújvárosi szakembert.

- Nagyon megtisztelő volt a megkeresés, de hosszabb ideig gondolkodtam, hogy elvállaljam-e a munkát. Fontos volt számomra, hogy egyeztessek a családommal, hiszen számomra nagyon lényeges a biztos háttér. Köszönöm a feleségemnek, aki ebben a számomra új feladatkörben is támogat.

Természetesen egyeztetnem kellett a Dunaferr Sportegyesület vezetőivel is, hiszen ezt az új munkát csak úgy vállaltam el, hogy mellette folytatom a Dunaújvárosban megkezdett munkáimat is. A szakosztály vezetői szerencsére mindenben támogatnak, és az itteni feladatokat sikerült szétosztanunk az edzőtársaim között, akik segítenek az utánpótlás-döntők alkalmával, illetve az első osztályú csapat felkészítésénél is.

A Dunaferr SE, és az ifi válogatott mellett a felnőttek nemzeti csapatánál is besegít Tomanóczy Tibor Fotó: Zsedrovits Enikő

- Találkozott már az argentin szövetségi kapitánnyal?

- Mivel ő jelenleg Törökországban dolgozik, így csupán néhány levelet váltottunk egymással. Az eddigi visszajelzések alapján szakmailag remekül felkészült szakemberről van szó. Nagy lelkesedéssel, és kíváncsian várom a közös munkát. Mivel a magyar röplabdasport minden korosztályának munkáját ismerem, így fontos információkkal tudom segíteni a kapitány ténykedését. Bízom benne, hogy a válogatott keret tagjaival megtalálom majd a közös hangot, mivel mindenkivel régóta ismerjük egymást, így természetesen meg van az egymással szembeni kölcsönös tisztelet.

- Ez az eddigi legnagyobb kihívás az edzői karrierje során?

- Örülök neki, hogy megismerhetek egy a számomra új dél-amerikai stílust, amely a jövőbeli munkámat mindenképpen segít majd. Mindenképpen remek tapasztalat szerzési időszak lesz számomra, amelyből a tanultakat a Dunaferrnél is kamatoztathatom majd.

- Mikor kezdik a közös munkát?

- Április 25-én kezdi meg felkészülését a felnőttválogatott kerete, de én csak május első napjaiban csatlakozom hozzájuk, hiszen április 27-30. között az ifjúsági válogatottal Európa-bajnoki finálét játszunk Győrben. Amikor ott befejezzük a szereplésünket, akkor csatlakozom a felnőttekhez. Azt követően teljes erőbedobással készülünk az Euroligára, és a világbajnoki selejtezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!