Sport

2016.06.29. 15:40

Megint lesz dunaújvárosi futó a Spartathlonon

Dunaújváros - Mégsem hagyja annyiban, ismét indul a szeptemberi spártai futóversenyen dr. Szabó Zoltán.

Pekarek János

Tapasztaltuk, hogy olvasóink nagyon is számon tartják a helybéliek sportvállalkozásait. Nem utolsósorban akkor, amikor a mi futó dokink , dr. Szabó Zoltán belgyógyász főorvos ultrafutó vállalkozásairól számoltunk be.

Legutóbb például tavaly szeptemberben, amikor Szabó doktor Európa (vagy a világ...) egyik legnehezebb hosszútávú futóversenyén, a görögországi Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres ultramaratoni viadalon. Amelynek nehézségi fokozatáról minden szakmaiságot félretéve, viszont mindenki számára abszolút érthetően csak annyit mondunk, hogy mindenki, aki eléri a célt, a spártai főteret, győztesnek kijáró oklevelet kap. A verseny résztvevői külön kasztot alkotnak az ultrafutók szűk táborában.

Nos, tavaly a mi ötvennyolc éves futó dokink az első napon kiesett a versenyből. Akkoriban külön, nagy interjúban próbáltuk elemezni a (viszonylagos) kudarc okait. A doktor úr akkor azt mondta, hogy elteszi szép emléknek a viadalt, s csak rövidebb távokat teljesít.

De csak piszkálta az eset. Megkeresett egy profi futóedzőt, a pulzus alapú futás hazai specialistáját, Lőrinc Olivért, aki szigorú feltételekkel vállalta az ő felkészítését is az idei Spartathlonra.

Sikerrel! Egyrészt a doktor rengeteget fejlődött- másrészt már biztos: idén szeptember harmadik péntekjén újra ott lesz a Spartathlon athéni rajtjánál! Drukkolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!