Sport

2012.11.20. 22:20

Tornagyakorlatok, 500 gyerektől

Dunaújváros – Minden évben télen rendezi meg a Dunaferr SE tornaszakosztálya a Dunaferr Kupát. Ezúttal nálunk tornászott a fél ország.

Jankó Árpád

A szombati meghívásos, hagyományos női versenyen szülőkkel, edzőkkel érdeklődőkkel, no és a versenyzőkkel együtt mintegy ötszázan élvezték a dunaújvárosi tornacsarnokban az ügyes gyerekek gyakorlatait. Ez az utánpótlásverseny remek alkalom a legkisebbeknek is arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek. Óvodásoktól a tizennégy éves korú tornászokig, Kalocsától Sopronig indultak el a lányok korcsoportjukban.

A Dunaferr a kupája mellett ismét megrendezte az ifjúsági másodosztályú versenyzők csapatviadalát is, amelyen a hazaiak első helyen végeztek. (A négytagú gárda: Bedőcs Réka, Kerekes Klaudia, Badics Vanessza, Tóth Dorottya) A dunaújvárosi egyesület két óvodás csapatot tudott indítani, ami pedig a városban a sportág népszerűségét mutatja. Az egyik csoport a harmadik helyen végzett (Princz Dorina, Gémes Enikő, Farkas Szofi, Virág Zsófia, Török Tamara, Páger Petra, Horváth Laura, Kerek Dorka), a másik csapat negyedik lett (Nyúli Kinga, Török Petra, Varró Virág, Szabó Laura, Késmárki Lili, Komlósi Alíz, Bíró Vivien, Bezerédi Laura).

 

 

A Dunaferr SE tornász lányai, akik az egyéni számokban szerepeltek (balról jobbra): Badics Charlotte, Makovits Mirtill, Zorics Regina, Kovács Zsófia, Váradi Viktória, Balogh Kira, Horváth Enikő (Fotó: Vohlmann György)

A II. korcsoportban harmadik lett a Szőke Nóra, Molnárné Dankó Krisztina edzők hazai csapata (Verrasztó Réka, Makai Lilla, Fehérvári Nikolett, Varga Tessza, Kovács- Bokor Luca, Bíró Kinga, Horváth Hanna, Grossmann Dorina). A szabad korcsoport (a korosztályból kinőttek) versenyében második lett a Dunaferr SE (Garancz Gréta, Makovits Johanna, Boros Lilla, Jurik Liliana, Jurik Letícia, Hekkel Cintia, Kalácska Mária és Farkas Fióna). Újabb siker következett a harmadik korcsoportban, amelyben Török Dániel és Badics Réka gyerekei első helyen végeztek (Makovits Mirtill, Kanalas Antónia, Stocker Abigél, Körtés Kora, Halász Dóra Szimonetta, Miklós Dorina, Badics Charlotte).

Egyéni összetettben Halász Dóra remekelt, második lett. Talajon a második, gerendán és korláton a harmadik helyen végzett. A III. korcsoportban Kovács Zsófia - Trenka János és Joó Gabriella tanítványa - összetettben és minden szeren első helyezést ért el. Horváth Enikő összetettben harmadik lett, de korláton és gerendán brronzérmet, talajon ezüstöt nyert. Ugrásban még Váradi Viktória, korláton pedig Zorics Regina lett második.

A dunaújvárosi szülők és edzők óriási munkát fektettek a versenybe, s nem véletlen, hogy a vendégek elégedetten távoztak Dunaújvárosból. A gyerekeket pedig a szponzorok, támogatók révén temérdek ajándékkal halmozták el. Nagyszerű verseny volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!