Sport

2017.05.14. 17:45

Tornagyőztes lett a magyar A csapat

DUNAÚJVÁROS Az elmúlt hét végén városunkban nemzetközi felkészülési férfi röplabdatornát rendeztek, amelyen a magyar A és B válogatotton kívül Dánia és Svédország legjobbjai léptek pályára.

Gróf András

A pénteki nyitó napon a két magyar együttes csatáját az A jelű gárda nyerte 3:1 (14, -21, 19, 19) arányban. A B csapatban a Dunaferr SE három játékosa, Bohnicsek Szilveszter, Gebhardt Áron és Gebhardt Norbert kapott helyet. A torna másik mérkőzésének eredménye: Dánia - Svédország 3:2 (-25, 14, 17, -17, 11).

A szombati második napon először a magyar B csapat három szettben kapott ki: Magyarország B - Svédország 0:3 (-18, -20, -13). A másik gárda viszont ötjátszmás csatában diadalmaskodott: Magyarország A - Dánia 2:3 (-17, 18, -23, 21, -10).

A záró napon, vasárnap először a B gárda legyőzte Dániát: 3:2 (22, -20, 18, -17, 16), majd az A csapat múlta felül Svédországot: 3:0 (20, 26, 21).

Gebhardt Norbert (20) remek teljesítményt nyújtott Fotó: Ady Géza

A nemzetközi torna végeredménye: 1. Magyarország A 7 pont, 2. Dánia 5 pont, 3. Svédország 4 pont, 4. Magyarország B 2 pont.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Juan Manuel Barrial elégedett lehetett a látottakkal.

- Voltak olyan játékosok, akiket eddig még nem láttam játszani. Velük kapcsolatban sok tanulságot sikerült levonnom. A három nap alapján jelölöm majd ki a vb-selejtezőre utazó tizennégy fős keretet. Sok fiatal kapott játéklehetőséget, s az volt a lényeg, hogy szokják ezt a hangulatot és az ilyen szintű mérkőzéseket. A dunaújvárosiak közül Gebhardt Norbertet illeti a legnagyobb dicséret. Mindhárom napon kellően agresszívak voltunk, és küzdöttünk minden labdáért. Ezt az utat kell tovább folytatnunk.

A válogatottjai nélkül felálló Dunaferr SE gárdája az elmúlt hét végén az NB I 5-7. helyéért játszott helyosztót Kecskeméten.

HÉP-Kecskeméti RC - Dunaferr SE

3:0 (23, 11, 17)

Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Halász Enikő, Újházi Mónika.

HÉP-Kecskeméti RC: Leiner, Török P., Pesti, Török Sz., Kunert, Horváth K., Erki (liberó). Csere: Szabó M. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Dunaferr SE: Guzmics, Móró, Hatvany Zs., Szabó P., Kholmann, Stefanovics, Hartyányi (liberó). Csere: Laczi, Csizmadia, Kiss M.. Vezetőedző: Kelemen István.

MAFC-BME - Dunaferr SE 3:1 (-21, 18, 19, 19)

Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Suba István, Csizmarik József.

MAFC-BME: Schildkraut, Tamasi Á., Szabó B., Csépke, Sevelle, Tanai, Tari (liberó). Vezetőedző: Novák László.

Dunaferr SE: Guzmics, Móró, Hatvany Zs., Szabó P., Kholmann, Stefanovics, Hartyányi (liberó). Csere: Tomanóczy B., Laczi, Csizmadia, Kiss M. Vezetőedző: Kelemen István.

Három helyosztó tornát követően a HÉP-Kecskeméti RC végzett az ötödik helyen, a Dunaferr Sportegyesület csapata a hatodik, amíg MAFC-BME együttese hetedik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!