Sport

2013.08.28. 17:30

Jól teljesítettek az asztaliteniszezők

Dr. Hanák Tamás valamennyi asztalitenisz csapat teljesítményével is elégedett.

Jankó Árpád

Dr. Hanák Tamás valamennyi csapat és az utánpótlás teljesítményével is elégedett.

- Az NB II-es, az NB III-as és a megyei bajnokságban szereplő csapatunk helytállt. De ugyanez mondható el az NB I B-s női gárdáról is. Változatlanul a régióban vezetnek az utánpótlás-csapataink. Talán az utóbbira lehetünk a legbüszkébbek, mert mi a jelentkező gyerekeket akkor sem küldjük el, ha nem látunk bennük hatalmas tehetséget. És jönnek a gyerekek, élvezik a játékot, örülnek a pingpongnak. Idén nyáron edzőtábort is szerveztünk nekik. Büszkén mondhatom, a megyei versenyeket sorra mi nyerjük meg, s tervezzük, hogy egyre több országos viadalon is indítjuk a fiataljainkat. Sőt, az ügyes lányok, Szalai Boglárka, Szalai Viola, Horváth Dóra majd indulnak a megyei bajnokságban. Nagy terveink vannak a legtehetségesebb fiúkkal, Láng Dominikkal, Bajusz Bencével, Rostási Ádámmal, ők is szerepet kaphatnak majd a megyeiben. Jómagam és Furka Attila foglalkozunk a gyerekekkel. Nem hiába emeltük a szakmai mércét, látható, van náluk eredmény.

- Nézzük a felnőttek eredményeit és a jövő évi terveket!

- A másodosztályú gárdánál cél volt a biztos bennmaradás úgy, hogy a fiatalokat fokozatosan foglalkoztatjuk a csapatban. Most a középmezőnyt célozzuk meg. Nemes Szilárd a legtöbb mérkőzését megnyerte, de a tizenhat éves Mizsei Tamás is dicséretesen szerepelt. Az eredményességet tekintve Nemes után én következem, majd Furka és Tamás. A tavaly bronzérmes harmadosztályú csapattól most becsületes szereplést várunk. Alaposan megfiatalítjuk ezt a gárdát. De azért örülnénk ismét egy harmadik helynek. Farkas László, Mizsei Máté, Klein Sándor, aki hatvankilenc éves, és most nyert meg egy nemzetközi veteránversenyt, Ármos József, és akik csatlakoznak hozzájuk: Kutschi Zoltán, Kada István, Hertelendi Amado. A női csapatnál feltétlenül ki kell emelnem Mizseiné Mészáros Judit remek szereplését. De ki ne maradjon a megyeiben játszó bronzérmes csapatunk dicsérete se.

- Helyezéseken kívül mit vár az új bajnokságtól?

- Erősíteni kívánjuk a szakmai vezetés színvonalát, lesznek segítői Török Józsefnek. Nyitni akarunk a tömegsportban játszani akarók előtt. Ha szeretik a pingpongot, jöjjenek. Fontos lesz számunkra a csapatmunka, a családias hangulat továbbra is a Móricz iskolában. Szerencsére akadnak támogatóink, így ha szűkösen is, de a működésünk anyagilag biztosított. Színes, mozgalmas élet jellemzi majd az új bajnoki sorozatunkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!