Sport

2016.04.20. 06:35

Egészen apró gyerkőcök és felnőtt tornászok is Nyíregyházán versenyeznek

Dunaújváros - Mozgalmas napokat élnek át a Dunaferr SE tornászai. Az elmúlt hétvégén a fővárosban is versenyeztek. Nemrégiben pedig a gumiasztalosok Spanyolországban szerepeltek.

Jankó Árpád

A budapesti Tornacsarnokban rendezték meg a serdülő tornászok csapatbajnokságának első fordulóját. A Budapest és vidéke elnevezésű versenyben a vidékiek között a Dunaferr SE fiatal csapata második helyen végzett a Békéscsaba után. A dunaújvárosi egyesület ezen a viadalon egy csapattal indult. A csapat összeállítása a következő volt: Makovits Mirtill, Makai Lilla, Mayer Gréta, Virág Zsófi, Kovács-Bokor Luca, Horváth Laura.

A gerendán bal oldalt Miklós Dorina, jobb oldalt Makovits Mirtill. Hátul az edzők, Török Dániel és Badics Réka

Másnap, vasárnap leány ifjúsági és kadet csoport szerbajnokságán vettek részt a dunaújvárosiak. Két leánytornászt, Makovits Mirtillt és Miklós Dorinát indította a klub mind a négy szeren. Mirtill harmadik lett holtversenyben egy KSI versenyzővel felemáskorláton. A többi szeren is rontás nélkül tornázott. Tudni kell, hogy idősebbek között állta meg a helyét. Makovits Mirtill ellenfelei az ifjúsági Európa-bajnokság keretének tagjai voltak, ezért különösen örülni kell eredményeinek. Nyáron az Európai Torna Szövetség jóvoltából edzőtáborozhat Olaszországban. Dorina is szépen teljesített, különösen ugrásban és gerendán, negyedik helyen végzett. Edzők: Badics Réka és Török Dániel.

A gumiasztalosok is komoly versenyen vettek részt. Junior és felnőtt Európa-bajnokságot rendeztek Spanyolországban, ahol két dunaújvárosi is indult. A felnőtteknél Vincze Ákos, a junioroknál Rozs Viktória. Viktória ötvennyolc induló között a 44-ik lett. Ákos szintén ezt az eredményt érte el 74 gumiasztalos között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!