Sport

2016.11.28. 20:40

Török János remek eredménnyel zárt - Veterán súlyemelőnk két érmet is szerzett

Dunaújváros - A napokban a masters súlyemelők Kazincbarcikán a már hagyományosnak mondható V. Szabó Ferenc emlékversenyen zárták az évet.

Dunaújvárosi Hírlap

A megmérettetésen városunkat Török János képviselte, aki a hetven évesek (M 70) korcsoportjában a 85 kg-os súlycsoportban indult.

A nagyon magas színvonalon megrendezett verseny a szlovák sportolók indulásával nemzetközi lett. Összesen huszonegy férfi és négy nő harcolt a minél jobb helyezésekért.

Török János korcsoportjában a második helyen végzett Fotó: amatőr felvétel

Török János a tavaszi magyar bajnokságon szerzett térdsérülése óta most állt újra a pódiumra. Ezért ennek ismeretében óvatosan, de végül jól szerepelt, hiszen a gyakorlatai mind sikerültek. Szakításban 64, míg lökésben 86 kilót ért el, azaz 150 kg összetett eredménnyel a korcsoportjában ezüstérmet szerzett.

A 21 férfi versenyző eredményeit kor és súlycsoportoktól függetlenül, úgynevezett sincler pontszámítás alapján külön értékelték, a dunaújvárosi sportember itt harmadik lett, aminek a jutalma egy szép serleg volt.

- Elmondhatom, hogy számomra a 2016-os év eleje és a vége egyaránt jól sikerült. Ez ad erőt a jövő évi munkához - fogalmazott Török János, így tehát jövőre is láthatjuk majd őt versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!