Sport

2014.01.27. 14:40

Jó pozícióból várhatják a bajnoki negyeddöntőt

Dunaújváros - A Debreceni EAC vasárnapi legyőzésével biztossá vált, hogy az első helyen zárja az első osztályú bajnokság alapszakaszát a Dunaferr Sportegyesület röplabdacsapata.

Gróf András

Az őszi rajtnál a szakosztály vezetése azt célt tűzte a csapat elé. hogy az alapszakasz végén minél jobb helyzetből várhassa a rájátszást. Ez teljesült is, hiszen csupán két vereséget szenvedve az élen zártak Tomanóczy Tibor vezetőedző tanítványai.

-A dágiak ellen idegenben elszenvedett vereség benne volt a pakliban, de a Sümeg elleni hazai fiaskó fájó dolog. Fontos volt, hogy a hasonló szinten lévő együttesek ellen idegenben is nyerni tudtunk. Legnagyobb fegyvertényünk a MAFC idegenbeli legyőzése, ami döntően befolyásolta az alapszakasz végeredményének kialakulását. Az első lépést megtettük a dobogó felé.

-Az eredménnyel természetesen elégedettek lehetnek, és a csapatjáték is kiemelkedőnek mondható?

-A legnehezebb feladat az volt, hogy a keret dolgozó és iskolába járó játékosainak edzéseit összehangoljuk. A nehézségek ellenére csapat tagjai kiváló hozzáállásukkal bebizonyították, hogy szeretik a sportágukat.

-A debreceniek elleni meccsel a csapat zömének még nem fejeződött be az alapszakasz...

-A junior válogatott kerethez tartozóknak még van két bajnoki mérkőzésük. Ezt két találkozót a megszokott izsáki helyszín helyett ezúttal Dunaújváros Sportcsarnokban rendezzük. A fiatalok pénteken 13 órakor a Kecskemét ellen lépnek pályára, másnap pedig ugyanebben az időpontban a MAFC ellen mérkőznek. A szombati összecsapáson tulajdonképpen egy az egyben azt a válogatott csapatot láthatják a szurkolók, amely az áprilisi dunaújvárosi Eb-selejtezőn is pályára lép majd.

-A bajnoki rájátszásban miként alakul az együttes programja?

-A folytatásban csatlakozik a bajnoki rendszerhez az eddig a Közép-európai Ligában szereplő Kaposvár, és Kecskemét gárdája. A legjobb négy közé kerülésért mi minden bizonnyal a VRC Kazincbarcika ellen vívunk majd három győzelemig tartó párharcot. Nálunk van a pályaelőny, de ne felejtsük el, hogy a Kazincbarcika már okozott nekünk meglepetést hazai környezetben. Az első találkozót február 21-én pénteken 17.30 órakor rendezzük. Továbbjutásunk esetén valószínű, hogy a Kecskeméttel meccselhetünk a döntőbe kerülésért. A kecskemétiektől az elmúlt időszakban több játékos is távozott, de így rendelkeznek rutinos emberekkel.

-A felnőttek mellett az ifjúsági együttes is kiemelkedően szerepelt...

-A Decathlon-Dunaferr néven szereplő együttesünk egyenletesen, jól teljesített. Annak ellenére az élbolyban végeztünk, hogy tulajdonképpen az utolsó mérkőzéseken tulajdonképpen a serdülő korosztállyal álltunk ki.

Pályaelőnyt jelent az alapszakaszban kivívott első helyezés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!