Sport

2017.01.06. 21:55

Túl nagy előnyt adtak

Miskolc - A harmadik helyezett DVTK Jegesmedvék vendégeként lépett jégre pénteken este a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Gallai Péter

- A Dunaújváros nagyon veszélyes támadósorral rendelkezik, nem véletlenül vezeti egyik játékosuk a ponttáblázatot, és egy másik is ott van ez első ötben. Keegan Dansereau igazi góllövő, rá nagyon kell figyelnünk. Ellenfelünk jól korcsolyázik, de ez nekünk is erősségünk, szeretnénk most is kamatoztatni a sebességünket - mondta még a meccs előtt Douglas Bradley, a hazaiak mestere.

Ezúttal a Dunaújvárosi Acélbikáknak meg kellett hajolniuk a DVTK Jegesmedvék előtt
Fotó: A. G.

DVTK Jegesmedvék - DAB 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

DAB: Koitmaa - Ölander (1) Hruby, Azari 1, Dansereau, Cseter (1) - Ladygin, Becze, Lévai, Kaskov, Nagy 1- Hüffner, Borbás, Lencsés, Németh, Léránt - Török, Tanka, Odnoga. Vezetőedő: Heikki Mälkiä.

A Bradley által említett magasabb sebességbe a Miskolc kapcsolt a találkozó elején, ugyanis a 11. percben Sakaris lőtt gólt előnyből. A második harmadból mindössze három perc telt el, amikor Leppanen megduplázta a hazai előnyt, sőt, Hruby kiállítását Toulmin használta ki.

A kapura lövések aránya ebben a harmadban 12-10 volt a Jegesmedvéknek, az elsőben pedig 9-9, a hazaiak tehát jól sáfárkodtak lehetőségeikkel.

Az utolsó etap elején azután fordult a játék képe, a 43. percben Azari és Nagy is bevette Adorján kapuját, így egyből izgalmas lett a mérkőzés. Szerencsére Ladygin kiállítását sikerrel kivédekezte a DAB, ám az 52. percben újra nehéz pillanatokat élt át a csapat, ekkor Azarit küldték ki a büntetőpadra, de ebben a két percben is jól zárt az Acélbikák-retesz. Ami a DVTK-nak nem ment előnyből, ment egyenlő létszámnál, az 56. percben Sakaris újra növelte a hazai előnyt, majd pedig Magosi végleg eldöntötte a mérkőzést (5-2).

A DAB vasárnap 18 órától a Debrecent fogadja. A meccshez kapcsolódva a klub játékot indított, miszerint január 8-án 17.59 óráig tippeljék meg a klub Facebook-oldalán, hogy mennyi lesz az eredmény. A jó választ adók között ajándékot sorsolnak ki.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!