Sport

2016.09.20. 18:40

A Dunaújvárosi Kohász komoly előnyéből egy gól megmaradt a végére

Balatonboglár - A Dunaújvárosi Kohász női csapata kedden a Balaton-parton, a NEKA főhadiszállásán kézilabdázott.

Jankó Árpád

Mint ismert, a junior válogatottal valamennyi NB I-es együttesnek kötelező a bajnokságban megmérkőznie. A mérkőzés eredménye a pontvadászatba nem számít bele. A D. Kohász tehát tegnap ennek a kötelességének tett eleget. Érdekes tervet készített a két fél, miszerint a Kohász két junior válogatottja, Hornyák Bernadett és Klujber Katrin egy félidőt a válogatottban, egyet pedig a Kohászban játszik. Ám a nagyhatalmú szövetség ebbe beleszólt. Ez nem engedélyezett!

Ami az összeállítást illeti, Zdravko Zovko úgy döntött, kezdjenek a pengések, s majd utána a finomításnál szerepet kapnak a fiatalok is.

Junior válogatott - D. Kohász 30-31 (14-20)
D. Kohász: Csapó - Dávid-Azari 3, Kovács A. 7, Szalai 3, Cifra 2, Micijevic 5, Molnár 3. Csere: Pálinkás, Oguntoye (kapusok), Takács D. 2, Grosch 1, Braun 2, Termány 2, Gindeli, Nick 1. Edző: Zdravko Zovko.

Kétségtelen, hogy ez a párosítás az NB I-es csapatokkal, majd a bajnokság folyamán a junior válogatottnak lesz nagyon hasznos. Azért győzzük meg magunkat arról, hogy minden mérkőzés többet ér egy edzésnél.

Nos, a Kohász összességében jól állt a feladathoz. Voltak pillanatok, amikor hét góllal is vezettek a kohászosok. Nagyon szervezett, gólgazdag volt a vendégek támadásszövése, és a szervezettség révén már 18-10-re is vezetett a dunaújvárosi csapat. A második félidőben jöhettek a fiatal cserék, akik nem tudták a különbséget tartani. Sokat hibáztak, így könnyű gólokat kapott a Kohász. Szóval a tanulság a következő: nem vagyunk olyan erősek, hogy a hatvan percből csak egyet is félvállról vegyünk.

Klujber Katrin a juniorban így látta a történetet.

- Furcsa volt számomra az, hogy a csapatom ellen kellett játszanom. Az első félidőben kicsit leengedtünk, nem ment a játék. Fordulás után kihasználtuk a Kohász hibáit. Feljöttünk, mert összeszedtük a védekezésünket.

A másik junior válogatott játékosa a Kohásznak, Hornyák Bernadett két gólt dobott a vendégek kapujába. A sok tanulság mellett mindenképpen a legfontosabb az volt, hogy a mérkőzések hatvan percig tartanak. Felelőtlenség, ha a játékos, a csapat kihagyja az utolsó percekben adódó lehetőségeket a gólszerzésre. Erre szombaton, a Fehérvár elleni mérkőzésen is emlékezni kell.

A Kohász szerdán egyet edz, csütörtökön két gyakorlás van a programban, pénteken csak egy és szombaton itthon bajnoki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!