Sport

2013.10.30. 17:15

Remekül szerepelnek határainkon túl is a tornászok

Dunaújváros - A szokásos edzésüket meglátogatva, egyszer csak óriási ováció tört ki a Tornacsarnokban. Félreértés ne essék, nem az újságírónak örültek ennyire.

Jankó Árpád

Trenka János edző a csodálkozást látva megmagyarázta a helyzetet.

- Zsófi ezt az elemet a felemáskorláton közel egy éve gyakorolja, és most sikerült először tökéletesen. Ezért rohantunk hozzá, hogy megöleljük. Ezzel a rettenetesen nehéz gyakorlattal még a felnőtt válogatottak között is benne lenne az ifista tanítványunk az első négyben.

Zsófia egyébként egy hetet töltött Trenka János és Joó Gabriella edzőkkel Tatán, ahol a felnőtt válogatottakkal edzhetettt. Ez számára komoly motivációt jelentett. Nagyon szorgalmasan , sokat fejlődött. A jelenlévőktől rengeteg dicséretet kapott.

Fotó: Ónodi Zoltán

Zsófia most pedig Csehországba utazik, Liberecbe am magyarb utánpótlás-válogatottal, ahol az Olimpiai Reménységek Tornáján indul.

De ugorjon a gumiasztalra. Október 18-20-án Jablonecban versenyzett egy négytagú dunaújvárosi gumiasztalos gárda,  Rozs Viktória, Vincze Ákos , Varró Máté és Máthé Dominik. Tíz nemzet tornászai közül hárman be is jutottak a dontőbe. A tizenöt éves Vincze kilencedik lett, a két-három évvel idősebbek között, igy ez neki nem sikerült. A döntőben Varró Máté a harmadik helyen végzett.

Ezt követően, vagyis az elmúlt hét végén nyugatra vették az irányt gumiasztalos csapatunk. Salzburgban versenyeztek a II. Alpok Kupán. Színvonalas torán új szereken tornáztak a résztvevők, olyan gumiasztalokon, amelyeket majd a világbajnokságon fognak használni. Bravúros teljesítménnyel mind a négy dunaújvárosi bejutott a döntőbe. Ott pedig mind a négy dunaújvárosi ezüstérmet szerzett.

A gumiasztalosok ezekután sem pihenhetnek, mert noovember 2-án rendezik meg a magyar bajnoki versenyt és a z utánpótlás bajnokai országos gumiasztal viadalt Veszprémben.

November 9-én pedig a dunaújvárosiak rendezik meg a Dunaferr Kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!