Sport

2016.04.29. 19:05

Országos diákolimpiai döntő: a dunaújvárosi tornászok 28-an indultak

Dunaújváros - Az elmúlt hét szombatján messzire utaztak a dunaújvárosi gumiasztal tornászok. Nyíregyházán rendezték meg az országos diákolimpiai döntőt.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi iskolák tanulói, összesen huszonnyolcan indultak a döntőben. Volt köztük vasváris, móriczos, az Arany, a Petőfi iskola, a középiskolák közül a Rudas, a Pannon, a Rosti tornászai. Összesen százötven versenyző találkozott egymással a Nyírség fővárosában.

A dunaújvárosi gumiasztalosok parádésan szerepeltek. Amelyik korcsoportban tornáztak, ott érmet is szereztek. A dunaújvárosi diákolimpikonok öszesen tizennyolc érmet gyűjtöttek. Öt arany, hét ezüst és hat bronz a legkisebbektől az érettségi előtt álló tornászok teljesítménye. Két versenyszámban lehetett ügyeskedni. A gumiasztal és a mini tramp került a műsorba. Ez utóbbi a kistestvére, előkészítője a gumiasztalnak. Öt korcsoportban zajlott a verseny: az első osztályosoktól a tizennyolc évesekig.

A dunaújvárosi érmesek a következők voltak. Első korcsoport, első osztályosok: Farkas Zita, Caroll Jasmin, Bogdán Hanna, Szőllősi Zoé, II. korcsoport: Széphegyi Hanna, Matucza Csaba, Borbély Dániel. III. kcs.: Palla Ádám. IV. kcs.: Szántó Tilda, Balogh Patrik, Pomóthy Panna. V.-VI. kcs.: Tóth Eszter, Szántó Anna, Vincze Áron, Rozs Viktória, Vincze Ákos. Két gyakorlatot kellett bemutatni, s természetesen minden korcsoportban más-más erősségű anyaggal léptek fel a gumiasztalosok. A kicsiknél már egy-két szaltó is előfordult, a nagyoknál pedig duplaszaltó csavarokkal is látható volt. A legerősebb gyakorlattal, a legtöbb duplaszaltóval a dunaújvárosiak jelentkeztek.

Vincze Ákos és Rozs Viktória, akik nemrég az Európa-bajnokságon szerepeltek már újabb komoly nyári versenyre készülnek a nyíregyházi diákolimpiai döntő után. Németországba és Olaszországba indulnak komoly nemzetközi viadalokra.

Halász Tibor, Wágner Dajána és Nyíri Patrik voltak a dunaújvárosi gumiasztalosok edzői. Joó Gabriella és Halász Tibor pontozóbíróként is közreműködött a döntőben. Május 14-én itthon rendezik meg a Dunaferr Kupa gumiasztalos versenyt meghívott ellenfelekkel.

Ma pedig 10 órától 18 óráig a Dunaferr Kupa tornaversenyt rendezik meg a lánytornászoknak a dunaújvárosi tornacsarnokban. (Most először tavasszal.) Várható, hogy nagyon sok érdeklődő, szülő lesz kíváncsi a gyerekek produkciójára.

A piciktől kezdve a legnagyobbakig csapatverseny és egyéni viadal is lesz. A komoly erőfelmérőn többek között a Békéscsaba, a Szombathely és más nívós egyesület versenyzői is jelen lesznek. A dunaújvárosi viadalon a pontozóbírói feladatokat is az edzők látják el.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!