Sport

2016.06.14. 15:05

Ügyes Zsebibabák

Dunaújváros - Bárki találta is ki ezt a nevet, telitalálat. Az apró lánykák, akik tornára adták a fejüket már egészen kis koruktól bemutathatják tudásukat, szépséges mozgásukat a Zsebibaba versenyen az érdeklődőknek.

Jankó Árpád

Majd tíz éve, hogy a kislányoknak először megrendezték ilyenkor, a tavasz végén a Zsebibaba tornaverseny első fordulóját. A második ősszel lesz. Vidék és Budapest bajnokság rendszerben, most is három korcsoportban vetélkedtek a lánytornászok. Óvodás kortól indultak a versenyzők, tehát már kisebb kortól is rendelkezésükre áll egy versenyzési lehetőség. A második korcsoportban már az első és a második osztályosok mutatták be gyakorlataikat. Ezek egyszerű, alapgyakorlatok, könnyen tanulhatók, szinte mindenki el tudja sajátítani a mozgáselemeket, ugyanis a versenyen a kivitelt, a bemutatás szépségét díjazzák, nem a gyakorlat erősségét. A harmadik korcsoportban már vannak azért előírt elemek is. Ezeket a második és harmadik osztályosok mutatják be. Náluk is könnyen tanulható, könnyen oktatható versenyanyagról van szó.

A mostani Zsebibaba viadalon, június 4-5-én hatvanhét csapat vett részt. Megjegyzendő: komolyabb vetélkedést jelent jelenleg már ez az esemény, mert a Magyar Torna Szövetség látva ennek a hasznát, fontosságát, szárnya alá vette. A dunaújvárosi tornász lányok természetesen a csapatbajnokságon és egyéniben is indultak. A II. korcsoportban (7-8 évesek) vidékbajnok lett a Dunaferr Sportegyesület csapata. (Horváth Ramóna, Benkő Boglárka, Margiotta Karol, Tóth-Pál Rebeka, Fehér Lili, Szabó Níla). Edzők: Badics Réka és Török Dániel) A harmadik korcsoportban, a 9 éveseknél is vidékbajnok lett a Dunaferr SE csapata. (Gábor Kata, Salamon Krisztina, Szilasi Tímea, Faragó Bianka, Török Laura, Radványi Eszter, Mayer Eszter, Czuczor Ninetta). Edző: Szőke Nóra)

A dunaújvárosi lányok nagyszerűen versenyeztek, szinte rontás nélkül mutatták be a gyakorlataikat. Másnap június 5-én negyvenöt versenyző indult az egyéni versenyben. Ebből hat tornászlány volt dunaújvárosi, akik a második és a harmadik korcsoportban versenyeztek.

A második korcsoportban Mayer Gréta aranyérmes lett. Makai Lilla ezüstérmet szerzett, Virág Zsófi jutalma bronzérem volt. Fehérvári Nikolett negyedik, Horváth Laura 5. helyen végzett. Egytől ötig mind dunaújvárosi volt!

A harmadik korcsoportban Kovács-Bokor Luca szerzett aranyérmet. Edzők: Trenka János, Joó Gabriella. Tehát nagyon jó tavaszi idényt fejeztek be a lányok. Amit lehetett megnyertek, és minden versenyen az élen végeztek. Minden elismerést megérdemelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!