Sport

2013.10.23. 15:05

A vasváris és bánkis atléták remeklései

Dunaújváros - Nagyszerű eredményeket értek el a fiatal dunaújvárosi atléták szeptemberben és októberben.

Jankó Árpád

Az első figyelemre méltó siker a Vasvári Pál Általános Iskola atlétájának, Endrész Klaudiának (edzője Pappné Házi Éva) nevéhez fűződik, aki Varsóban a nemzetközi atlétikai versenyen nyert aranyérmet, mint a korosztályos magyar diákolimpiai válogatott tagja. A válogatott harminchat atlétával képviseltette magát a lengyel fővárosban, ahol évről évre a mindenkori 11-12-13 éves korosztály méri össze tudását. A magyar csapat a tavalyi eredményt megismételte, és megint sikerült legyőzni hét nemzet Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna válogatott csapatát. Ehhez a szép eredményhez járult hozzá Endrész Klaudia, aki távolugrásban 509 cm-rel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Hazai viadalt rendeztek október 8-9-én a fővárosban a diákolimpia sorozatában, ahol általános iskolások és középiskolás atléták ügyességi csapatbajnokságon vettek részt. A vasváris gyerekek megint kitettek magukért. A lányok ezüstérmet szereztek, a fiúcsapat pedig az értékes pontszerző ötödik helyen végeztek. Ez az eredmény azért is értékes, mert több mint száz csapat közül csak a legjobb tizennégy eredményt elérteket hívták meg. Íme az ezüstérmes csapat névsora: Endrész Klaudia, Nedesóczki Gréta, Csenki Tamara, Szellák Csenge, Tóth Viktória. A fiúcsapat: Tóth Gergely, Papp Dávid, Herczog Bence, Szabó Marcell, Makovics Bence és Szabó Bence. Nagy megtiszteltetés érte a dunaújvárosiakat is, mivel az érmeket Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető és Zsivóczky Attila, vb-bronzérmes tízpróbázó adta át.

A dunaújvárosi atlétikát a Bánki gimnázium és szakközépiskola versenyzői képviselték a megyei diákolimpiai versenyen. Ezen a lány súlylökő csapatot jó eredményük alapján meghívták az országos versenyre. Nagy csatában végül a lányok a harmadik helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Szabados Helga, Baranyai Hédi, ,Zámbó Nikolett, Nepp Angéla, Horváth Brigitta. Felkészítő tanáruk Papp Péter volt.

Az eredmények magukért beszélnek, Büszkék lehetünk atlétáink sikereire. Mert atlétika volt, még van, s lennie kell! Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!