Sport

2015.03.27. 19:25

Új birkózócentrum épült - Több száz néző vett részt az ünnepélyes átadón

Dunaújváros - Sokéves álma vált valóra a Dunaferr Birkózó Szakosztály sportolóinak március 27-én, pénteken. Pintér Attila szakosztályelnök megnyitó beszédében mérföldkőnek nevezte a létesítmény átadását, ahol a dunaújvárosi birkózósport elődeinek hírnevéhez méltó körülmények között készülhetnek a versenyekre.

Horváth László

A most átadott terem egy része a fejlesztésnek, méghozzá a legnagyobb része. Később újabb teremmel bővül a sportolók edzési lehetősége. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd MBSZ elnök, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Gurics György felesége, családja.

Ünnepélyes keretek között és több száz néző előtt avattak edzőtermet a Dunaferr birkózó-szakosztály sportolói péntek délután. A volt Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában kialakított birkózócentrum ezzel végérvényesen otthonául szolgál Dunaújváros eredményes és kiváló sportembereinek. Az épület helyiségeinek birtokba vétele után a különleges alkalomra közel egy évet kellett várni. Rengeteg támogatás és önzetlen munka gyümölcse értett most be, amelyről nyugodtan mondhatjuk, nagyon is megérdemelten! A Dunaferr birkózói szinte a városalapítás óta megkerülhetetlen részei Dunaújváros történelmének. A múlt nagy nevei között megtalálhatjuk Szabó Tamást, Komóczi Gábort felnőtt magyar bajnokokat, Nyers Lászlót Dunaújváros első olimpikonját, Vadász Csabát Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, tizenháromszoros magyar bajnokot és még sorolhatnánk a különböző kategóriákban hazai és nemzetközi sikereket elért sportolókat.

Mátyás Gábor, a Dunaferr Sportegyesület elnöke köszönti a megjelenteket. A háttérben Pintér Attila szakosztályelnök és Németh Szilárd MBSZ elnök
Fotó: Horváth László

Az elődök eredményeihez méltó folytatásban a jelen birkózói is óriási szerepet kaptak, hiszen sokszor méltánytalan és igen nehéz körülmények között kellett ugyanazt a szintet tartani, amit az ősök kiharcoltak. A mostani teremavató jelentős lépés az egyesület életében.

Ahogy Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke ünnepi beszédében elmondta: A megjelent szülők is láthatják, milyen biztonságos, korszerű és sportszakmailag felkészült körülmények között versenyezhetnek gyerekeik. Ez az alkalom is tükrözi, mennyire fontos szerepet kap hazánkban az ifjúság egészséges nevelése zárta köszöntő szavait az elnök.

A hivatalos pillanatok után A birkózás örök címmel birkózó-bemutatót láthatott az ünneplő közönség, majd teremavató edzés és a birkózócentrum megtekintése zárta a rendezvényt.

 

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!