Sport

2015.03.14. 18:32

Új edző az Acélbikák jégkorongozóinál (frissítve)

A Dab.Docler jégkorongcsapatánál a pénteki debreceni 7-2-es Magyar Kupa vereség után megváltak a csapat kanadai edzőjétől, Donald MacLeantól. Utódja a kassai Spisák Róbert lett.

Agárdy Csaba

A váltással kapcsolatban Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke elmondta, hogy a döntésben a legnagyobb szerepet a pénteki Debrecen elleni csúfos vereség játszotta, illetve az, hogy a játékosok hozzáállása nem ütötte meg az elvárható szintet.

Donald MacLean helyét a szezon fennmaradó részében Spisák Róbert veszi át, akit nem kell a dunaújvárosi jégkorong-szurkolóknak bemutatni. Spisák 1997-ben szerződött először Dunaújvárosba. Akkor az első szezonban (1997-98) rögtön bajnokságot nyert a Dunaferr-rel. Egy évvel később ezüstérem jutott a csapatnak, majd 2000-ben ismét bajnoki címet ünnepelhettek az Acélbikák. Az aranyérem ellenére Spisákkal az akkori vezetés nem hosszabbított szerződést. Spisák legközelebb 2005. februárjában „tűzoltónak” jött Dunaújvárosba. A svéd Björn Ferber által irányított dunaújvárosi csapat közel volt ahhoz, hogy a bajnokság négycsapatos rájátszásába sem jut be. Spisákkal azonban megtáltosodtak a Bikák és egészen a döntőig meneteltek, ahol a jóvel esélyesebb Alba Volán ellen már 3-1-re vezettek a négy győzelemig tartó döntőben. de végül a fehérváriak fordítani tudtak.

A kassai szakemberre hasonló feladat vár ezúttal is: a Magyar Kupa négyes döntéjére kell felráznia a csapatot.

Spisák Róbert a dunaújvárosi szerepvállalások „mellett” megfordult még a szlovák ifjúsági és junior válogatottnál (a juniorokkal világbajnoki ötödikek lettek, máig ez a legjobb eredménye ebben a korosztályban Szlovákiának. A kapuban Sevela Péterrel, aki évek óta a DAB kapusa), a Kassa, Trencsény és Poprád csapatainál a szlovák Extraligában, két évig a Budapest Stars csapatát koordinálta, és a tavaly MOL Ligát nyert Érsekújvárnak is ő volt az edzője. De dolgozott még Ausztriában – többször – és Svájcban is. Legutóbb a lengyel első osztályú Katowice trénere volt.

Spisák vasárnap délelőtt már megtartotta első edzését Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!