Sport

2015.07.21. 14:22

Új edzővel erősítenek a női kézisek - Nem adják fel a mezőfalvi lányok

Mezőfalva - Többször írtunk a mezőfalvi kézilabdás lányok csapattá alakulásáról. A nehéz kezdet után kitörési pont látszik az életükben.

Horváth László

Talán az egyik legfontosabb: új edzővel készülnek a reménybeli bajnoki induláshoz. Az új trénerrel Ulicska Milánnal beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről:

- Édesanyám és húgom is Mezőfalvára járt az első csapatformáló próbálkozások beindulásánál, innen a helyi kötődés. Magam tíz éve kézilabdázom, játékos pályafutásom a Dunaferrben indult, majd Gyöngyösön lettem NB I-es játékos, előtte juniorként megfordultam a Tatabányában, majd az NB I/B-ben, a Dabas volt a végső állomás játékosként. Reményeim szerint ebben a szezonban hazatérek a Dunaújvárosi AC férfi csapatához. Jelenleg edzői pályafutásom első lépéseinél tartok, amelyhez kiváló lehetőség a mezőfalvi női csapat dirigálása. Első komoly tervünk, a megyei bajnokságban való indulás a keretlétszám hiánya és anyagi okok miatt meghiúsult, de nem adjuk fel. Amíg a szponzorálási feltételek kialakulnak, addig a csapatépítéssel, szakmai munkával telik az idő. A felkészülési mérkőzéseinket Nagyvenyimen tartjuk. A mezőfalvi iskola tornatermében pedig erőnléti, technikai foglalkozásaink kapnak helyet. Továbbra is várjuk a női kézilabda iránt érdeklődő lányokat, asszonyokat - hívta fel a figyelmet Ulicska Milán edző.

A mezőfalvi kézilabdacsapat. Álló sor (b-j): Masinka Kitti, Jassóné Koós Ágnes, Bozsoki Betti, Ulicska Milán edző, Németh Magdolna, Takácsné Schöffer Zita. Guggolnak: Kiss Katalin, Parrag Viktória és Simon Viktória. Fotó: Horváth László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!