Sport

2015.08.04. 13:56

Elkészült az új gyepszőnyeg a stadionban

Dunaújváros - Nagyszabású beruházás keretében az elmúlt időszakban elkészült a a Dunaújváros Stadion világítása, az eredményjelző, most pedig teljesen megújul a játéktér is.

Gróf András

Fotók: Ady Géza

Május 26-án kezdődött el a munkafolyamat, amelynek első lépcsőjében közel 7400 négyzetméteren, 35-40 centiméter mélyen kiszedték a földet, vagyis a régi pályatestet eltüntették. Ezt követte az automata locsoló berendezés szerelése, valamint az esővíz elvezetésére alkalmas dréncsövek lefektetése, ami gépészeti és földmunkálatokat egyaránt jelentett. Visszahordásra ugyanolyan vastag réteg került, mint amit kihordtak. Ez körülbelül 20 centiméter vízelvezető, vízszűrő paplan rétegből, valamint ugyanilyen vastagságú termőrétegből áll, ami humusszal kevert homokréteg. Erre került a 3-5 centiméter vastagságú gyepréteg. A nettó 169 millió forintos beruházás keretében a nyugat európai stadionokban található, a FIFA előírásainak megfelelő minőségű pályatest készült el. Ez azt jelenti, hogy a pályatest a gyorsan lezúduló vizet el tudja vezetni. Kiépítésre kerül az automata öntözőrendszer, valamint az automata fűtés is, amelyet tavasszal, és ősszel a kevés mennyiségű hó elolvasztásához lehet alkalmazni. A fűtőrendszert két nagy teljesítményű gázkazán működteti.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!