Sport

2015.06.15. 19:20

Új játékosok érkeznek az Acélbikákhoz

Június 17-én jár a jégkorong MOL Liga nevezési határideje. Információink szerint a DAB csapata is nevezett.

Agárdy Csaba

A nevezésnél ezer euró nevezési díjat és kétezer euró kauciót kell a csapatoknak letenni. a hét magyarországi klub közül csak a Debreceni HK adós, mivel ők új kft.-t alakítottak, és még nincs meg az új cégnak a bírósági bejegyzése, addig nem tudnak fizetni – mindezt Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától tudtuk meg. Ugyanígy tőle tudtuk meg, hogy mezőnyt a MOL Liga vezetése június 30-án véglegesíti. Ugyanis addig választanak új elnökséget Romániában és Szlovákiában is, és mindkét szervezettől kell az ottani csapatok indulásához engedély. A két erdélyi klub, a Csíkszereda és a Brassó esetében valószínűleg ennek nem lesz akadálya, de a felvidéki Érsekújvár szereplése most bizonytalannak tűnik. Elképzelhető, hogy az új vezetés nem ingedi őket a MOL Ligába, de vannak arra utaló jelek, hogy az érsekújváriak sem nagyon erőltetik a szereplésüket, hiszen feljutottak a szlovák első ligába, és két ilyen erős ligában indulni, mind fizikailag, mind anyagilag nagyon kemény dió.

Ifjabb Azari Zsolt, a DAB csatára most menedzserkedik, de a játékot nem akarja abbahagyni, külföldre készül (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Kérdéses még a Fehérvár farmcsapatának a helyzete is. Két csapatot építenek a megyeszékhelyen, van olyan elképzelés, hogy nem korlátoznák az EBL-csapat átjátszását a MOL Ligába, és olyan is, hogy megnevezik azokat a hokisokat, akik csak az EBEL-ben szerepelhetnek.

A dunaújvárosi együttes készül a MOL Ligára, de eddig mindössze tíz igazolt játékosa van (Hajek Márk, Duschek Dávid, Hruby Gellért, Dörök Bence, Léránt René, Mestyán István, Magosi Erik, Szepessy Máté, Szepessy Bálint, Peterdi Imre) és a juniorok. Vagyis még nagyon bizonytalan milyen erősségű csapata lesz az Acélbikáknak.

Ifjabb Azari Zsolttól, aki a főszopnzorát vesztő DAB-nál az átmeneti időben menedzseri teendőket lát el, ás játékospályafutását külföldön szeretné folytatni, megtudtuk, hogy hamarosan bejelentik négy magyar játékos leigazolását, és azt is, hogy ki lesz a csapat új edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!