Sport

2016.06.16. 14:20

Újabb két fő utazhat az Eb-re

Fadd-Dombori - Az elmúlt héten szombaton rendezték meg a II. Magyar 10 Személyes Sárkányhajó Bajnokságot.

Gróf András

Ez a viadal újabb válogatási lépcső volt, a Rómában megrendezendő, XII. EDBF Nemzetek közötti Európa-bajnokságra. A Magyar Bajnokságon kizárólag premier korosztályban - 200 és 2000 méteres versenytávon - mérhették össze gyorsaságukat a szövetség egyesületei. A dunaújvárosi Dragon Steel SE két vegyes, egy női és egy férfi legénységet is indított a viadalon. Délelőtt a női, férfi és vegyes 200 méteres sprintszámokban, majd késő délután a nap zárásaként a 2000 méteres vegyes futamaiban álltak helyt, így mindenkinek jutott négy darab 200 méteres, és egy 2000 méteres versenyszám a nap folyamán. A Premier és Szabadidős Open (férfiak) 200 méteres kategóriában 12 induló legénység állt rajtvonalhoz. A férfiak a két futam eredményeként a a hatodik helyen végeztek. A Premier és Szabadidős Női kategóriában 200 méteren, a TündérKék nevű női csapat megnyerte a B-döntőt, mely az összesített 5. helyet jelentette. A Premier és Szabadidős Vegyes (6 férfi-4 nő), 200 méteres kategóriában, 12 induló csapat közül a Dragon Steel nevű egység az A-döntő 5. helyén, míg a MastersKék nevű hajó a B-döntő 4. helyén végzett. A 2000 méteres távon a két Premier Vegyes csapat közül a Dragon Steel nevű egység a 6. helyen, míg a MastersKék nevű a 8. helyen végzett.

A XII. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon az egyesület további két fővel, tehát összesen öt válogatottal fogja képviselni Dunaújvárost és Magyarországot. A szakosztály métán lehet büszke Dózsa Bálint, ifj. Nagy Sándor, Tóth Edit, Gálné Sárközi Éva és Pipa Károly csapattagokra.

A dunaújvárosi egyesület versenyzői huszonkilenc fővel vettek részt a Magyar Sárkányhajó Bajnokságon és válogató versenyen. A versenyzők névsora: Bíró Andrea, Csonka Edit, Dr. Rubics László, Gálné Sárközi Éva, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mészáros Attila, ifj. Nagy Sándor, Nagy Sándor, Nagy Miklós, Nagy Sándor, Oszvald Edit, Pipa Károly, Prantner János, Prantner József, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabóné Mészáros Rita, Sártory Endre, Szilvási Katalin, Szatmári Csaba, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Vajer Pál

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!