Sport

2016.02.12. 14:44

Újabb klub alakult: a Dunaújvárosi Ökölvívó Sportegyesület a nyilvánosságnak is bemutatkozott

Dunaújváros - Újabb sportegyesület alakult Dunaújvárosban, a Dunaújvárosi Ökölvívó Sportegyesület (DÖSE). Pénteken a nyilvánosságnak is bemutatkozott a klub.

Agárdy Csaba

Kovács Richárd a klubvezetője és egyik edzője köszöntötte a résztvevőket, majd Patai Gábort kérte fel arra, hogy előadja az egyesület születése alkalmából írt rapdalát. A refrén mindent elárul: Gyertek, gyertek, gyertek jelentkezzetek!

A felvezető előadás után Kovács Richárd a megjelenteket - külön köszöntötte a korábbi világbajnok, Kovács Vipera Attilát - beavatta a DÖSE megalakulásának részleteibe.

Ezek szerint egy ökölvívást szerető baráti társaság 2014. novemberében döntött arról, hogy itt az ideje feléleszteni a dunaújvárosi ökölvívást, amely leginkább az ötvenes-hatvanas években jelentős erőt képviselt országos szinten is. Mára pedig hivatalosan működik a Dunaújvárosi Ökölvívó Sportegyesület.

A Dunaújvárosi Ökölvívó SE négy edzője (balról jobbra) Kovács Ákos Flórián, Hoffmann Károly, Kovács Richárd, Kocsis Tamás

Kovács Richárd köszönetet mondott azért a városi összefogásért, aminek köszönhető, hogy most kulturált körülmények között, minőségi felszerelésekkel készülhetnek a sportolói.

- Az alapszabályunk hétpontos, a lényegét megosztanám önökkel. A város és a város környékének a hátrányos helyzetű gyerekeit szeretnénk felkarolni, felkészíteni és versenyeztetni és arra is odafigyelni, hogyan végzik a tanulmányaikat. Kellemes csalódás számomra, hogy annak ellenére, hogy nem hirdettünk toborzót, mindig teli van az edzőtermünk - fejezte be mondandóját Kovács Richárd..

Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke - aki sokat tett azért, hogy megalakulhasson a klub - is kiemelte, óriási városi összefogás a klub és az edzőterem létrejötte.

- A terem most még kicsi, de annál nagyobb benne a szeretet - fogalmazta meg az elnök a számára legfontosabbat a DÖSE és a Békevárosrészben, a volt Kolibri áruházban található edzőteremről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!