Sport

2017.05.19. 16:25

A Kohász vezetőedzője most is a győzelem reményével küldi ki a pályára a csapatát

DUNAÚJVÁROS - Érdekesen alakulhat az első osztályú női kézilabda-bajnokság hajrája. Az utolsó három mérkőzés még sokat jelenthet az érintett csapatoknak.

Jankó Árpád

Ez az Érd, a D. Kohász és a Vác együttese. A Kohász szombaton Érden játszik, majd jön Dunaújvárosba szerdán a Debrecen gárdája, és az utolsó mérkőzést pedig Mosonmagyaróváron játssza György László csapata, amely jelenleg a negyedik a harmadik helyen álló Érd mögött. Persze amennyiben az Érd szombaton a 18 órakor kezdődő mérkőzésen legyőzi a Kohászt, akkor az újvárosi csapat már csak a negyedik helyért küzdhet. Kohász-győzelem esetén is kell a nyolcgólos különbség, mert télen hét góllal nyert Dunaújvárosban az érdi gárda. A Vác megmérkőzik a Békéscsabával, Budaörsre utazik, és otthon kézilabdázik a bajnok Győrrel. Tehát lehet találgatni, tippelni.

Ami biztos: György László, a D. Kohász vezetőedzője most is a győzelem reményével küldi ki a pályára a csapatát. Ismerjük az érdi csapat erejét, de a dunaújvárosi együttesről is elmondható, hogy jó formában játszik hétről hétre.

A válogatott Kovács Anna gólerős játékára nagy szükség lesz Fotó: Ady Géza

Az egyik nagyszerűen teljesítő játékosa a csapatnak Csapó Kyra kapus, aki szerencsére folyamatosan jól teljesít. - Örülök annak, hogy jó formában vagyok, és ezt szeretném megőrizni a bajnokság végéig. Én a Fradi elleni szép győzelem után pozitívan látom a csapat helyzetét. Tudjuk, hogy erős az érdi együttes, de mi is képesek vagyunk meglepetést okozni. Ha a védelmünk keményen, agresszíven játszik, akkor az én helyzetem is könnyebb lesz. Meg kell akadályozni az érdiek lerohanásait, támadásban pedig fegyelmezetten, gólra törően kell játszanunk.

Egy fiatal játékos után megkérdeztük a Kohász egykori csapatkapitányát, Ferling Bernadettet, aki nagyon sok Kohász - Érd meccset élt már át a pályán:

- Mindig kemény, küzdelmes mérkőzéseket játszott egymással a két csapat. Kétségtelen: a hazai pálya előnye sokat jelent az érdieknek, de mi is jó formában vagyunk, vagyis esélyesek lehetünk, ha kijön a lépés. Az Érd jól összerakott csapat, és tele van sztárokkal, de nálunk is vannak klasszis játékosok. Az lesz majd a döntő, ezek a kézilabdázók mennyire képesek akaratukat érvényesíteni. Oda kell figyelni a gólerős Krpezre, Klivinyire, a francia Signate is jó játékos, és be kell csapni a bravúrokra képes Janurik kapust is. Jó meccset várok, amelyen bármelyik csapat nyerhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!