Sport

2017.08.09. 18:40

Újabb sikerrel folytatták - Menetel a férfi legendák csapata is

BUDAPEST A keddi döntetlen után szerdán második győzelmét aratta a masters világbajnokság vízilabdatornáján a három dunaújvárosi játékossal felálló Budakalászi SC.

Gallai Péter

A torna második játéknapján, kedden egyébként még tovább körvonalazódtak az erőviszonyok a mezőnyben. A hazai színeket képviselő Budakalászi SC 30+-os vízilabdacsapata az első napon aratott 17-1-es sikere után nagyon megizzadt az amerikai Bay Area Masters ellen, mert bár jól kezdett, 6-4-re elhúzott az ellenfél a negyedik negyedben, innen kellett visszajönni. Sikerült, 6-6 lett a vége, az egyenlítő találatot a dunaújvárosi klub szakosztályvezetője, Kis-Primász Ágnes szerezte. Az Eb- és vb-játékosokkal teletűzdelt csapatot erősíti még Zsámbok Lili és Brávik Fruzsina is.

A dunaújvárosi trió szerdán délután azután újabb sikernek örülhetett, angol riválisukat fölényesen múlták felül a magyar lányok.

Az egykori klasszisok a Budakalász színeiben szeretnék elhódítani a világbajnoki címet Fotó: BSC

Budakalászi SC - English Roses 18-4 (6-1, 5-2, 4-0, 3-1)

BSC: Doroszlai, Gazdag, Zsámbok, Kis-Primász 3, Stieber 6, Zsoldos-Rédei, Drávucz 2, Boros, Brávik 3, Pelle 1, Gruber 1, Szentkereszti, Papp, Ipacs 1, Győri 1. Edző: Györe Lajos.

A csapat csütörtökön 11 órakor az orosz Kinef-MS Kirishi ellen játszik.

Óriási közönségsiker mellett szerepel a férfiak között a Millennium csapata. A magyar olimpiai bajnok legendákat felvonultató együttes a 40+ korosztályban kedden este második csoportmeccsén is magabiztosan győzött, gálát rendezett közel ötezer (!) néző előtt. Az olasz Milánót verték 24-5-re, ezzel csoportelsők a fiúk és legközelebb a pénteki negyeddöntőben szerepelnek.

- Fantasztikus ezekkel a srácokkal együtt játszani, de azt hiszem, ez az az alkalom, ami mindenki, még az ellenfél, de legfőképp a közönség számára is örökre emlékezetes marad - fogalmazott a meccs után Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok.

- Jól jön a két nap szünet - viccelődött Kemény Dénes, a csapat edzője, korábbi szövetségi kapitány.

- Azért készülni kell, de legalábbis jobban kell figyelni majd pénteken, szombaton és vasárnap, amikor várhatóan erősebb ellenfelek jönnek. Az olasz csapat játékosai azt mondták, megtiszteltetés volt ellenünk, és leginkább ilyen környezetben, ekkora közönség előtt játszani - tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!