Sport

2013.03.13. 17:09

Dab.Docler-Csíkszereda - most a vendégek nyertek

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata ma hazai pályán a MOL Liga döntőjében elvesztette pályaelőnyét, hiszen 3-1-es vereséget szenvedett a HSC Csíkszeredától. Az állás 1-1. A bajnoki címhez az egyik csapatnak három győzelmet kell szereznie.

Dunaújvárosi Hírlap

Folytatódott kedden a dunaújvárosiak balszerencse sorozata. Már csak két másodperc volt hátra a MOL Liga döntő első mérkőzéséből, amikor a védő Marek Chvatalt nem túl sportszerűen palánkra lökte Becze Tihamér, és a dunaújvárosi játékos válla kiugrott. Ez újabb aggodalomra adott okot a dunaújvárosi csapat háza táján, hiszen az egyik legjobb formában lévő Acélbikáról van szó - Stephan Lundh mester nem véletlenül dicsérte a napokban.

Ezen a mérkőzésen most a Csíkszeredának ment jobban (Fotó: Vohlmann György)

Chvatal már a harmadik hátvéd, aki megsérült. Hetek óta nem számíthatnak a dunaújvárosiak Peter Hubára és Erdélyi Péterre sem. Hozzájuk jön még a csatárok közül a szintén sérült Somogyi Balázs, valamint az eltiltott Pavuk Attila. De a legnagyobb gond, hogy mindössze öt hátvédjük maradt az Acélbikáknak.

Szilassy Zoltán, Dab.Docler másodedzője a szerda délelőtti edzés után elmondta, a cseh légiós válla nem tört el és nem szakadt el, a bemelegítést megpróbálja fájdalomcsillapítóval, és utána dől el, hogy  játszhat-e  avagy sem.

Nos, már a bemelegítés előtt eldőlt Marek Chvatal sorsa, hiszen nem is nevezték a találkozóra.

Dab.Docler -Csíkszereda 1-3 (0-0, 1-0, 1-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2300 néző. Vezette: Haszonits, Nagy Attila, Abonyi, Soós.

DAB: Sevela - Lindgren, Kiss D., Kiss Á., Galanisz, Szappanos 1, Hüffner, Nagy R., Peterdi, Mihalik (1), Azari, Tőkési, Szabados, Virág T., Gröschl, Vaszjunyin, Strenk, Papp V., Papp Cs. Edző: Stephan Lundh.

Csíkszereda: Kozuch - Adorján (1), Góga (1), Mihály, Novak, Hurtaj 1, Kósa, Papp Sz., Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny, Flinta, Nagy I., Kmit 1 (1), Becze 1, Tranca, Bors, Molnár Sz., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró. Edző: Gál Sándor.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

A dunaújvárosi csapat ugyanúgy, mint a keddi első találkozón, nagyon belekezdett. Másfél perc alatt három hatalmas helyzetet hagyott ki. A folytatás ezúttal is úgy alakult, mint az első találkozón, hogy a Csíkszereda nem rettent meg a hazai támadásoktól, hanem gyorsan kiegyenlítette a játékot. Egy hokimeccs hatvan perc tiszta játékból áll, de mégis, a harmad közepén az Acélbikák eldönthették volna a mérkőzést, hiszen húsz másodperc alatt két remek támadás végén két kapufát lőttek. Ismét vissza kell utalni a két csapat első viadalára, mivel ez a húsz perc is gól nélkül végződött.

A második harmad elején egy kicsit leült a játék, de a játékosok akaratára, küzdeni tudására nem lehetett panasz. A 31. percben ezután egy ártatlan helyzetben három hibát is elkövettek az Acélbikák, amit Kmit révén megbüntettek a csíkiak. Ez a gól nem tudni miért, de az addig jól játszó dunaújvárosiakat megzavarta, mert innentől kezde a hátralévő időben nem találták a játék ritmusát. Arra is volt példa, hogy emberelőnyös helyzetben kétszer is előfordulhatott, hogy a DAB gólt kapott.

A 45. percben Hurtaj révén már 2-0-ra vezettek a csíkiak, amikor a dunaújvárosi sikerről a hazai szurkolók elmondtak. A mérkőzés vége előtt két perccel Stephan Lundh lehozta kapusát és mindent megpróbált az egyenlítésért. Ez a taktikai húzás annyit eredményezett, hogy 16 másodperccel a mérkőzés vége előtt Szappanos Dávid gólt lőtt. A hátralévő idő már azonban az egyenlítéshez is kevés volt: a harc 1-1-es állásnál szombaton folytatódik Csíkszeredában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!